Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Στην Κω ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής – Επίσκεψη στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο

Στην Κω ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής – Επίσκεψη στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο

97 προβολές

Μετά από πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, στην Κω βρίσκεται σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου, ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Πρόεδρος του ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων) Πάνος Αλεξανδρής.

Λίγο μετά τις 11 το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο (στον χώρο απέναντι από το 4ο Δημοτικό, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Λαϊκή Αγορά).

Στα τοπικά ΜΜΕ δηλώσεις παραχώρησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, ο Αντιδήμαρχος Κω κ. Παναγιώτης Αβρίθης καθώς και ο δικηγόρος κ. Βασίλης Δρόσος.

Αναφορικά με την πορεία των διαδικασιών σημειώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι αρχαιολογικές τομές και η γεωτεχνική μελέτη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχιτεκτονική μελέτη (τις προηγούμενες ημέρες το σημείο επισκέφθηκε και η αρχιτέκτονας των κτιριακών υποδομών), με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κω να τονίζει ότι το έργο είναι πλέον ώριμο, με τα κονδύλια να περιμένουν.

Ο κ. Αλεξανδρής στις δηλώσεις του ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει εγκεκριμένη πίστωση, με προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, με το ποσό να δίνεται σε δυόμιση περίπου ετήσιες δόσεις, ενώ το έργο χρηματοδοτείται από το ΤΑΧΔΙΚ (Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων).

Ο κ. Παναγιώτης Αβρίθης ανέφερε ότι ο Δήμος της Κω σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Κω και το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατάφεραν να αναδείξουν την αναγκαιότητα για ένα νέο Δικαστικό Μέγαρο στην Κω, έτσι ώστε να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα.

Ο κ. Βασίλης Δρόσος με τη σειρά του σημείωσε ότι η παρουσία του Γενικού Γραμματέα στο νησί μας σηματοδοτεί προθέσεις μεταρρύθμισης στον τόπο της Κω, ενώ συνέχισε λέγοντας ότι το δικαστικό μέγαρο ήταν μια αξίωση της κοινωνίας το οποίο στα λόγια είχε εγκαινιαστεί 4 φορές, ενώ συνέχισε ευχαριστώντας όλους αυτούς οι οποίοι με έργα συμβάλουν στην υλοποίηση αυτού του στόχου.

ΠΗΓΗ: www.kosnews24.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις