Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Στην Κάλυμνο η πρώτη από τις 3 μηχανές ισχύος 5,5 MW η καθεμία, που θα αντικαταστήσουν τις παλαιές στον ΑΣΠ Καλύμνου και θα εξασφαλίζουν απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση. (video)

Στην Κάλυμνο η πρώτη από τις 3 μηχανές ισχύος 5,5 MW η καθεμία, που θα αντικαταστήσουν τις παλαιές στον ΑΣΠ Καλύμνου και θα εξασφαλίζουν απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση. (video)

30 προβολές

Ήλθε στον ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ (ΑΣΠ) Καλύμνου στο Λαφάσι, χθες Κυριακή 10 Απριλίου 2022, η μία από τις τρεις μηχανές ισχύος 5,5 MW που θα αντικαταστήσουν τις αντίστοιχες παλαιές που ήδη αποξηλώθηκαν και έχουν σταλεί για παλιοσίδερα.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες πρόκειται να έλθουν και οι άλλες δύο μηχανές,.

Οι νέες μηχανές  είναι 10ετίας, είναι σύγχρονες,νέας τεχνολογίας, φιλικές στο περιβάλλον, μικρότερης όχλησης και πολλαπλάσιας ισχύος από τις υπάρχουσες. Είναι 5,5 MW η καθεμία, και μεταφέρονται  από το εργοστάσιο της Μυκόνου που έχει σταματήσει η λειτουργία του.

Ιδιωτικό συνεργείο της Εταιρείας που έχει αναλάβει την εγκατάσταση των νέων μηχανών ήδη έχει πιάσει δουλειά και αναμένεται ότι οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.

Με την πλήρη εγκατάσταση και λειτουργία τους, θα επιλύσουν το πρόβλημα που υπήρχε τα  προηγούμενα χρόνια με τις διακοπές λόγω της αυξημένης κατανάλωσης τους θερινούς μήνες.

Η αλλαγές αυτές είναι στο πλαίσιο υλοποίησης του “ΕΠΤΑΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΝΗΣΙΩΝ (ΜΔΝ) 2021-2027” που εκπονήθηκε από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Νήσων και έχει εγκριθεί από τη ΡΑΕ.

Οι παλιές μηχανές που αποσύρθηκαν παλαιάς τεχνολογίας είχαν ισχύ 1.7 MW η καθεμία, ενώ οι τρεις νέες που θα τις αντικαταστήσουν έχει ισχύ  5,5 MW η καθεμία,όπως προαναφέραμε.

Για τις αλλαγές αυτές, ο φακός του kalymnos-news.gr  βρέθηκε σήμερα Δευτέρα 11 Απριλίου 2022, στον ΑΣΠ Καλύμνου και κατέγραψε εικόνες από τη νέα μηχανή, ενώ μας μίλησε ο εργοδηγός του ΑΣΠ Καλύμνου Γεώργιος Σδρέγας

Δείτε το video που ετοίμασε η Μπέττυ Μαϊλλη.

ΠΗΓΗ: kalymnos-news.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις