Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στη Χάλκη ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, κ. Κάρστεν Ράσμουσεν.

Στη Χάλκη ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, κ. Κάρστεν Ράσμουσεν.

από 12nisospress
249 προβολές

Ο Δήμαρχος Χάλκης κ. Φραγκάκης Ευάγγελος και ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης κ. Βασίλης Ρουσσάκης συναντήθηκαν χθες Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Χάλκης με τον επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας- Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, κ. Κάρστεν Ράσμουσεν.

 

Αναλύθηκαν από την πλευρά του Δήμου Χάλκης όλες εκείνες οι ενέργειες οι οποίες έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τις σημαντικότερες υποδομές του νησιού (Νερό -Λύματα – Απορρίμματα – Ενέργεια ).

 

Ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος ενημέρωσαν τον κ. Καρστεν Ράσμουσεν και για όλα τα Εγχώρια και Ευρωπαϊκά προγράμματα τα οποία συμμετέχει ο Δήμος Χάλκης όπως το DESIDO, το PowerPoor, το NESOI, το ΝΗΣΟΣ κ.α και για τις χρηματοδοτήσεις από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης για τον Ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου, την Ηλεκτροκίνηση και την Τηλεμετρία του δικτύου ύδρευσης.

 

Ο Γενικός Διευθυντής της Περιφερειακής & Αστικής Πολιτικής (DG Regio) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελλάδας – Κύπρου κ. Καρστεν Ράσμουσεν ανέφερε τις πρωτοβουλίες της Κομισιόν για την χώρα μας όπως για την ενίσχυση και προώθηση της επιχειρηματικότητας, με δράσεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων – με έμφαση στις μικρομεσαίες – και της διασύνδεσης της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και την καινοτομία.

Για την ενεργειακή μετάβαση, με δράσεις ενεργειακού χαρακτήρα όπως η τηλεθέρμανση, η ηλεκτροκίνηση, τα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας κλπ.

Για την κυκλική οικονομία, με δράσεις που στοχεύουν στην ανάπτυξη νέων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Για την δίκαιη εργασιακή μετάβαση, με δράσεις ενδυνάμωσης των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού των νησιωτικών περιοχών και την προώθηση της απασχόλησης.

Για την πρωτοβουλία GR Eco Islands της Ελληνικής Κυβέρνησης και της DG Region για μετατροπή των μικρών νησιών της χώρας μας σε βιώσιμους και αειφορους προορισμούς.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις