Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη το θέμα της μοριοδότησης των στρατιωτικών που υπηρετούν Καστελλόριζο, Σύμη και Τήλο.

Στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη το θέμα της μοριοδότησης των στρατιωτικών που υπηρετούν Καστελλόριζο, Σύμη και Τήλο.

131 προβολές

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν.Δ.

 

 

Ρόδος, 7 Φεβρουαρίου 2022

 

 

Στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη το θέμα της μοριοδότησης των στρατιωτικών που υπηρετούν στο Καστελλόριζο, τη Σύμη και την Τήλο.

 

Πρόταση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατέθεσε η Μίκα Ιατρίδη, προκειμένου να ισχύσει μια μεταβατική περίοδος ενός έτους στην εφαρμογή της νέας Υπουργικής Απόφασης για την Παραμετροποίηση των Κριτηρίων Μεταθέσεων, για όλα τα στρατιωτικά στελέχη που ήδη υπηρετούν, κατόπιν επιθυμίας τους, για τρίτο χρόνο στο Καστελλόριζο, τη Σύμη και την Τήλο, ώστε να λάβουν τα 8-6 μόρια το μήνα που προέβλεπε η προηγούμενη Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία ζητούσαν την παραμονή τους.

 

Η βουλευτής Δωδεκανήσου κατέθεσε αναφορά στη Βουλή και τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην οποία επισυνάπτει την επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ.) με την οποία αναδεικνύεται το συγκεκριμένο ζήτημα. Στην επιστολή της Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ. επισημαίνεται ότι όσοι στρατιωτικοί ζήτησαν να παραμείνουν έναν ακόμη χρόνο στα εν λόγω νησιά, το έκαναν έχοντας υπόψη τους την προηγούμενη Υπουργική απόφαση που αναγνώριζε τα 8-6 μόρια που λάμβαναν κάθε μήνα. Με τη νέα Υπουργική Απόφαση προκύπτει μεγάλη μείωση στα μόρια (από 8-6 σε 0,25) γεγονός που δημιουργεί ανατροπή στο σχεδιασμό των στελεχών αυτών.

 

Έτσι, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., ζητά από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να διερευνηθούν οι δυνατότητες ώστε να δοθεί η μεταβατική περίοδος που επικαλείται η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ρ..

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις