Στη Σύμη και στον Πανορμίτη βρέθηκαν χθες  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι δύο άνδρες μετέβησαν στις τρεις χθες το μεσημέρι με σκάφος του Λιμενικού Σώματος στη Σύμη όπου είχαν συνάντηση με το δήμαρχο του νησιού Λευτέρη Παπακαλοδούκα, τον μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και Καστελλορίζου κ.κ. Χρυσόστομο Β’, ενώ επισκέφθηκαν το Λιμεναρχείο και την Αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο νησί, συμμετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Σύμης όπου τέθηκε στον  Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Στεφανή το θέμα της ενίσχυσης των υπηρεσιών στο νησί, ενώ εκτενής συζήτηση έγινε και για την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ληφθεί με στόχο την αποτροπή των αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στα νησιά μας.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, χθες απετράπησαν δύο βάρκες με αλλοδαπούς προερχόμενες από τα τουρκικά παράλια, στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται από το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα.
Όμως ο δήμαρχος Σύμης έθεσε και το θέμα του ιατρείου του νησιού, στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος και δεσμεύθηκε ότι θα επανδρώσει άμεσα με ένα γιατρό,  ο οποίος θα εκτελεί χρέη διευθυντή, το ιατρείο. Στη συνέχεια,  ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επισκέφθηκαν τη Μονή του Πανορμίτη.