Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στη Ρόδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη Ρόδο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

98 προβολές

Αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι ανακοινώσεις του που θα αποκαταστήσουν την αδικία που έχει συμβεί σε βάρος των νησιών μας

Στις 27 Οκτωβρίου θα αφιχθεί στη Ρόδο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε χθες ο Περιφερειάρχης, κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με τον τελευταίο, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα μεταβούν μαζί στο νησί της Χάλκης όπου εκεί «τρέχει» το πρόγραμμα “Grecp islands” που, όπως είπε, είναι ένα φιλόδοξο πρόγραμμα για να μετατρέψουμε τα νησιά μας σε μέρη μηδενικού ανθρακικού αποτυπώματος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλα όπως τηλεπικοινωνίες, πώς θα γίνουν 5G τα νησιά μας, πώς θα εισάγουμε την ηλεκτροκίνηση κτλ. και θύμισε αυτά που έχουν εφαρμοστεί ήδη στην Αστυπάλαια, όπου έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

Στη Χάλκη, λοιπόν, θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος από μία ενεργειακή κοινότητα, δηλαδή μία συνεργασία των πολιτών με τον Δήμο τους καθώς έχουν φτιάξει μία ομάδα που θα διαχειρίζεται τα ενεργειακά ζητήματα του νησιού.

Ερωτηθείς ο Περιφερειάρχης τι προβλέπει το πρόγραμμα μετά την επίσκεψή τους στο νησί της Χάλκης και αν ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται εδώ ανήμερα της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, είπε ότι θα το ανακοινώσει ο ίδιος. Είπε, πάντως, ότι, ανήμερα της Επετείου, το πιθανότερο είναι ότι ο πρωθυπουργός μαζί με τον Περιφερειάρχη δεν θα βρίσκονται στη Ρόδο αλλά πιθανότατα σε άλλο νησί του νομού μας.

Σχετικά με την ολιγόωρη παραμονή του κ. Μητσοτάκη στη Ρόδο την Τετάρτη 27 του μηνός, ο Περιφερειάρχης είπε ότι εκτιμά ότι θα έχουν ένα τρίωρο ή τετράωρο εδώ που θα το αξιοποιήσουν «πάρα πολύ δημιουργικά» και συμπλήρωσε με νόημα: «Νομίζω ότι είναι μία καλή ημέρα για τη Ρόδο η 27η Οκτωβρίου».

Μάλιστα είπε με έμφαση: «Ξαναλέω, η 27η Οκτωβρίου που θα είναι εδώ ο πρωθυπουργός θα είναι μία δημιουργική ημέρα και νομίζω θα είναι μία καλή ημέρα για τη Ρόδο. Έχω αυτό το προαίσθημα ότι η Ρόδος θα έχει καλές ειδήσεις»!

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανόν ότι ο πρωθυπουργός κ. Κ. Μητσοτάκης, κατά την παραμονή του στη Ρόδο, θα εξαγγείλει την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας, αποκαθιστώντας την αδικία που έχει γίνει.

Παρά το γεγονός ότι επισήμως η σχετική πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται, υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα προβεί στη συγκεκριμένη εξαγγελία ο κ. πρωθυπουργός.

Σημειώνεται ότι πριν από μερικούς μήνες ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο νησί της Αστυπάλαιας, είχε υποσχεθεί απευθυνόμενος σε εκπροσώπους των παραγωγικών Τάξεων ότι θα εξεραστεί το θέμα των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά!

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι 4 κυβερνητικοί βουλευτές Δωδεκανήσου (Μ. Κόνσολας, Β. Υψηλάντης, Μ. Ιατρίδη και Ι. Παππάς), τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής έχουν θέσει επιτακτικά το θέμα της επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας.

ΠΗΓΗ: https://www.rodiaki.gr/

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις