Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στη Ρόδο η κ. Φώφη Γεννηματά για την περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ.

Στη Ρόδο η κ. Φώφη Γεννηματά για την περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του ΚΙΝ.ΑΛ.

από 12nisospress
288 προβολές

Παρουσία της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφης Γεννηματά θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο στις 29 Φεβρουαρίου η περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του κινήματος, ενόψει της πρώτης πανελλαδικής συνδιάσκεψης που έχει προγραμματιστεί για τις 14 και 15 Μαρτίου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», οι προετοιμασίες σε τοπικό επίπεδο είναι πυρετώδεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου με τις λεπτομέρειες για τον τόπο και χρόνο της συνδιάσκεψης, να ανακοινώνονται τις επόμενες ημέρες.
Όπως προκύπτει από τις ίδιες πληροφορίες, η παρουσία της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. στα Δωδεκάνησα, απ’ όπου έλκει την καταγωγή της, μόνο τυχαία δεν είναι στην παρούσα χρονική συγκυρία καθώς πέρα από τους στενούς δεσμούς που διατηρεί, τα «απόνερα» από την απώλεια της έδρας έπειτα από 42 χρόνια σε έναν νομό όπου άλλοτε το κραταιό ΠΑΣΟΚ μεσουρανούσε και ανέδειξε σημαντικά στελέχη του χώρου κλόνισαν σημαντικά τις εσωτερικές-εσωκομματικές ισορροπίες.

Μάλιστα, αναμένεται πέρα από την κ. Φώφη Γεννηματά να συμμετάσχουν στην προσυνδιάσκεψη κι άλλα κορυφαία στελέχη του χώρου καθώς και καταξιωμένοι ομιλητές της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.

Για τις ανάγκες της Συνδιάσκεψης έχει συγκροτηθεί κεντρικά επιτροπή προετοιμασίας της Συνδιάσκεψης, υπό τον κ.  Χρήστο Πρωτόπαπα,  στην οποία μετέχουν μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι περιφερειακές συνδιασκέψεις πολιτικού, ιδεολογικού αυτοπροσδιορισμού με στόχο την αποσαφήνιση της ταυτότητας του κινήματος και της κατάθεσης λύσεων. Παραλλήλως έχουν οριστεί συντονιστές διαλόγου ανά Περιφέρεια. Στο Νότιο Αιγαίο, υπεύθυνος έχει οριστεί ο πρώην δήμαρχος Ροδίων Γιώργος Γιαννόπουλος.

Η Συνδιάσκεψη με αντικείμενο τη «σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαρτίου.
Θα είναι επικεντρωμένη αυστηρά σε έξι θεματικές συζητήσεις και ισάριθμα πάνελ, ενώ της Συνδιάσκεψης θα προηγηθούν αντίστοιχες περιφερειακές συνδιασκέψεις σε όλη την Ελλάδα, όπως επίσης και εξορμήσεις στελεχών και βουλευτών για ενημέρωση και συνδιαμόρφωση θέσεων από τα «κάτω προς τα πάνω».
Οι έξι θεματικές ενότητες της Πανελλαδικής Προγραμματικής Συνδιάσκεψης του ΚΙΝ.ΑΛ. έχουν ως εξής:

1.Οι νέες πολιτικές και ιδεολογικές συγκρούσεις στον κόσμο και η θέση της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.
2.Ο ρόλος της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα στην προοπτική της Ένωσης. Το μεταναστευτικό ζήτημα.
3. Βιώσιμη ανάπτυξη και η ελληνική οικονομία στην ψηφιακή εποχή.
4.Ο πολιτικός φιλελευθερισμός ως βασικό στοιχείο της ταυτότητάς μας.
5.Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος.
6.Η απάντηση στην κλιματική κρίση: μια νέα πράσινη συμφωνία (Newgreendeal-Στοίχημα ζωής)

Η συνδιάσκεψη αντιμετωπίζεται από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ως μια μεγάλη ευκαιρία αποκρυστάλλωσης του πολιτικού στίγματος και μιας πιο «καθαρής» ταυτότητας για την παράταξη, ώστε από την επομένη να υπάρξει μια και ενιαία γραμμή σε κεντρικά ζητήματα και σε θέματα επικαιρότητας, και ταυτόχρονα να πείσει τους πολίτες ότι έχει απαντήσεις με «σοσιαλιστική σφραγίδα».
Παράλληλα, ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για το ΚΙΝ.ΑΛ. αφορά στη Νεολαία, όπου καταγράφεται σημαντικό έλλειμα, καθώς στις νεότερες ηλικίες κυριαρχεί ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.
Μάλιστα, το συγκεκριμένο εγχείρημα έχει αναλάβει ο γραμματέας του Κινήματος κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος διαθέτει μεγάλη εμπειρία, με εφαλτήριο τα φοιτητικά του χρόνια όπου δραστηριοποιήθηκε στην ΠΑΣΠ, έχοντας ενεργή δράση στο ΕΜΠ.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις