Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων 1.521 υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα

Στη μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων 1.521 υποψήφιοι από τα Δωδεκάνησα

127 προβολές

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν σήμερα το πρωί  στα εξεταστικά κέντρα της Δωδεκανήσου οι Πανελλήνιες εξετάσεις. Όπως δήλωσε πριν από λίγο μιλώντας στη «Ρ» ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κος Γιάννης Παπαδομαρκάκης, η διαδικασία σε ότι αφορά τη μετάδοση των θεμάτων κύλησε ομαλά και δεν αναφέρθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στα σχολεία.

Σήμερα, στις εξετάσεις παίρνουν μέρος 1.460 άτομα που θα διαγωνιστούν γραπτώς και άλλα 6 1 προφορικώς, διεκδικώντας έτσι μια θέση στα Πανεπιστήμια.

Η αυλαία των Πανελλαδικών εξετάσεων άνοιξε με το  μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας για τα ημερήσια Γενικά Λύκεια αλλά και τα Εσπερινά Γενικά Λύκεια.

«Ο κόσμος, οι προσδοκίες και οι φόβοι των νέων μετά την πανδημία» το θέμα της Έκθεσης 

Τα θέματα δόθηκαν λίγο μετά τις 9 χωρίς προβλήματα στα σχολεία της χώρας με το νέο σύστημα αναμετάδοσης Sam και όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας δεν υπήρξαν προβλήματα στα εξεταστικά κέντρα και οι υποψήφιοι τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Επίσης, όπως λέει το υπουργείο Παιδείας δεν ζητήθηκαν διευκρινήσεις.

Συνολικά 1.799 μαθητές και μαθήτριες από τα Δωδεκάνησα θα δώσουν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις με στόχο την εισαγωγή τους σε κάποιο από τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας μας.

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 22 του μήνα, ενώ  στα ΕΠΑΛ ξεκινούν αύριο (15 Ιουνίου) και θα ολοκληρωθούν στις 28 Ιουνίου.

Στα  Δωδεκάνησα έχουμε 1.460 μαθητές που θα συμμετάσχουν από τα Γενικά Λύκεια και 339 μαθητές από τα ΕΠΑΛ.

Επίσης, προφορικά εξεταζόμενοι είναι 61 στα Γενικά Λύκεια και στα ΕΠΑΛ είναι 25 άτομα.

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ για να εξεταστούν προφορικά θα πρέπει να μετακινηθούν για την εξέτασή τους στην Αθήνα, ενώ εδώ στη Ρόδο οι λοιποί 61 υποψήφιοι, θα εξεταστούν στο 1ο Γυμνάσιο, στην «Καπνοβιομηχανία».

Όπως έκανε γνωστό ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Παπαδομαρκάκης, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών για τις εξετάσεις ενώ στο πλαίσιο αυτό θα λειτουργήσουν δύο νέα εξεταστικά κέντρα σε νησιά που δεν λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια, όπως είναι η Σύμη και η Πάτμος.

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις