Αρχική Νέα Λέρου Στη Λέρο η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Στη Λέρο η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

από 12nisospress
393 προβολές
Τη Λέρο επισκέφθηκαν σήμερα η Γενική  Γραμματέας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής κ. Χριστίνα Καλογήρου με τον Aρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο Λ.Σ. Θεόδωρο Κλιάρη για να διαπιστώσουν την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο όπου κρατούνται οι μετανάστες που μπήκαν παράνομα στη Λέρο.
 
Μετά την αυτοψία στους χώρους όπου κρατούνται συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Λέρου κ. Κόλια Μιχάλη και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών κ. Καστή Δημήτρη παρουσία του Λιμενάρχη Λέρου κ. Μπιλίρη Σακελλάρη.
 
Ο Δήμαρχος κ. Κόλιας τους ενημέρωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί πρέπει άμεσα να αποχωρήσουν από το νησί και ζήτησε την μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ενδοχώρα. Εξήγησε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμείνουν στο συγκεκριμένο χώρο διότι επικρατούν άσχημες συνθήκες. Ο κ. Κόλιας στην τοποθέτηση του, τους ενημέρωσε ότι κοντά στο χώρο υπάρχει γηροκομείο και σχολείο και η παρουσία τους εκεί θα δημιουργήσει  αντίδρασεις πολιτών και εξέφρασε την αγωνία του για τα μικρά παιδιά που είναι εκτιθέμενα στις καιρικές συνθήκες.
 
Από την άλλη ο κ. Καστής δήλωσε ότι είναι ντροπή η εικόνα αυτή  για μια ευρωπαϊκή  χώρα να στοιβάζονται  252 άτομα σε 150m με μια τουαλέτα προκαλώντας τις συνθήκες για μια υγειονομική βόμβα που σύντομα θα εκραγεί αν δεν παρθούν αποφάσεις, μόνη λύση η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού μας με ευθύνη της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις