Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Στελέχωση του Ιατρείου Σύμης με ειδικευμένους γιατρούς και οδηγό ασθενοφόρου ζητά ο Μ. Γλυνός

Στελέχωση του Ιατρείου Σύμης με ειδικευμένους γιατρούς και οδηγό ασθενοφόρου ζητά ο Μ. Γλυνός

173 προβολές

Το ελάχιστο πλέον εναπομείναν προσωπικό του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες περίθαλψης και ιατρικής φροντίδας προς τους μονίμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού.

Ελλοχεύει ο κίνδυνος να απειληθούν ανθρώπινες ζωές γιατί όταν υπάρχει έκτακτο περιστατικό είτε καλοκαίρι είτε χειμώνα θα πρέπει ο ασθενής να μεταβεί στη Ρόδο, το νησί μένει με μόλις έναν γιατρό καθώς ο δεύτερος πρέπει να τον συνοδεύσει.

Για το κρίσιμο αυτό θέμα ο επικεφαλής της παράταξης « Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός δήλωσε:

«Παρακολουθούμε όλοι εδώ και ημέρες τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Δήμου Σύμης για την στελέχωση του Πολυδύναμου Ιατρείου με δύο ειδικευμένους γιατρούς οδηγό ασθενοφόρου και καθαρίστριας. Με δεδομένο ότι κανείς δεν προτίθεται, όχι πλέον να ακούσει απλά, αλλά να βοηθήσει δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα ο δήμαρχος, προσέφυγε στον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας.Το έπραξε γιατί αποδεδειγμένα, δεν είχε που αλλού στα Δωδεκάνησα να στραφεί.

Και έθιξε το μεγάλο θέμα που ταλανίζει όλους τους δημάρχους των μικρών νησιών. Θέλησε να προειδοποιήσει ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα θα απειλήσει ανθρώπινες ζωές. Για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με προσωρινές λύσεις. Χρειάζεται πάνω από όλα πολιτική βούληση και κυρίως αποτελεσματική πολιτική, που θα δώσει ανάσα, όχι μόνο στη Σύμη αλλά και σε άλλους μικρούς ΟΤΑ.

Και η λύση δεν είναι άλλη από την παροχή κινήτρων από την ίδια την πολιτεία ώστε να δέχονται οι γιατροί να υπηρετούν στην νησιωτική Ελλάδα. Και αναφέρομαι σε επιπλέον χρηματικές απολαβές καθώς βλέπουμε ότι η παροχή στέγης και τροφής από τη δημοτική αρχή Σύμης δεν επαρκεί για τους γιατρούς.

Μακροπρόθεσμα θα μπορούσε να ληφθεί μέριμνα με την εισαγωγή μέσω εξετάσεων περισσότερων στρατιωτικών γιατρών με σκοπό να επιστρατεύονται αργότερα και να εκτελούν καθήκοντα, όπου τους ανατίθενται.

Είναι ώρα για οριστικές λύσεις που θα αποδείξουν πως η Ελλάδα στηρίζει τα νησιά της και πολύ περισσότερο εκείνα που είναι σε απόσταση αναπνοής από μια χώρα που συνεχώς εγείρει απαιτήσεις. Είναι ώρα για εφαρμογή πολιτικών, που δεν θα σκοντάψουν πουθενά. Ούτε σε διακρίσεις των νησιωτικών ΟΤΑ, ούτε σε μικροψυχίες, ούτε σε πολιτικές φιλοδοξίες».

 

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις