Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, παραμονή Χριστουγέννων, ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, ο οποίος, ως γνωστόν, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στη σύμβαση αυτή, καθώς στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναβαθμίσει ριζικά την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής του δημότη, είχε συνάντηση αρκετής ώρας με στενούς του συνεργάτες.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, κ. Κώστα Ταρασλιά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Τηλέμαχο Καμπούρη καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες, «χτένισαν» τη σύμβαση για ακόμα μία φορά, τσεκάροντας τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν έρθει για έγκριση.

Όπως έχει γίνει γνωστό κατά καιρούς, η σύμβαση αυτή δεν θα περιλαμβάνει μόνο τον τομέα της καθαριότητας, δηλαδή της αποκομιδής απορριμμάτων, της σάρωσης κτλ., αλλά εν γένει αυτό που αποκαλούμε «Καθημερινότητα», δηλαδή τις διάφορες μικροζημιιές (ή μεγαλύτερες) και δυσλειτουργίες στην πόλη και τα χωριά που μας δυσκολεύουν τη ζωή ή δημιουργούν άσχημη εικόνα.

Αυτό σημαίνει ότι, η σύμβαση θα περιλαμβάνει, από το Πράσινο και τη συντήρηση του δημοτικού φωτισμού, μέχρι αποκαταστάσεις πεζοδρομίων, κοινόχρηστους χώρους, συντηρήσεις κτιρίων κτλ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η διάρκεια της σύμβασης θα είναι για τέσσερα χρόνια και το ύψος της 51 εκατομμύρια ευρώ συν ΦΠΑ.

Από τη στιγμή που θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, στη συνέχεια θα ανέβει στο σύστημα και βέβαια θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθότι πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό. Αφού παρέλθει το προβλεπόμενο διάστημα της δημοσίευσης θα μπορούν να υποβληθούν προσφορές.

Στο μεσοδιάστημα
Εν τω μεταξύ, την ερχόμενη Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου, θα συνέλθει εκ νέου η Οικονομική Επιτροπή και ανάμεσα στα θέματα που καλείται να εγκρίνει είναι η μελέτη και οι όροι διακήρυξης των διεθνών διαγωνισμών για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας-αποψίλωσης-ευταξίας-κοινοχρήστων χώρων και αποκομιδής απορριμμάτων για κάθε μία από τις δέκα Δημοτικές Ενότητες του νησιού.
Αυτοί, θα είναι βέβαια για το μεσοδιάστημα μέχρι να ξεκινήσει η υλοποίηση της μεγάλης σύμβασης, δηλαδή η διάρκειά τους θα είναι πάνω από έξι μήνες.

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr