Αρχική Νέα Λέρου Συνεδρίασε η επιτροπή μεταναστευτικού του Δήμου Λέρου

Συνεδρίασε η επιτροπή μεταναστευτικού του Δήμου Λέρου

260 προβολές

Σήμερα στις 10:00 πμ με απόφαση του Δημάρχου Λέρου κ. Κόλια , συνεδρίασε η άτυπη επιτροπή μεταναστευτικού του Δήμου Λέρου με αφορμή έγγραφο από το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου που ζητάει την έγκριση του Δήμου Λέρου για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των νέων δομών.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας Μιχάλης , ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Καστής ,οι επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ. Σοροκάκης Ιωάννης , κ. Λουλουδιάς Στέλιος και κ. Παυλής , οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Τραμπούλης Γεώργιος και κ. Ασβεστάς Ευάγγελος και ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παλαπουγιούκ Γεώργιος.

 

Την συζήτηση άνοιξε ο δήμαρχος Λέρου ο οποίος αφού ανέγνωσε το έγγραφο του υπουργείου που σχετίζεται με τα καταστήματα εντός των νέων δομών , διευκρίνισε ότι ήρθε σε επικοινωνία και με τους υπόλοιπους δημάρχους των νησιών που κατασκευάζονται νέες δομές και ενημέρωσε ότι όλοι έχουν ήδη απαντήσει αρνητικά  στο συγκεκριμένο  αίτημα. Επίσης ο Δήμαρχος Λέρου επισήμανε ότι παραμένει πιστός και αυτός και η δημοτική αρχή στην κοινή απόφαση όλων των παρατάξεων που αφορά την αντίθεση τους για κατασκευή νέου κέντρου και δεν είναι δυνατόν να γίνονται αλισβερίσια τέτοιου είδους με την κυβερνήση η οποία δεν σέβεται τις αποφάσεις του Δ.Σ Λέρου.

Αμεσως μετά το λόγο πήρε ο κ. Παυλής ο οποίος επανέλαβε ότι το κέντρο θα είναι κλειστό άρα γιατί να μην υπάρχουν μέσα καταστήματα ….λέγοντας  ότι έτσι δεν θα βγαίνουν οι μετανάστες εκτός του ΚΥΤ .

Μετά το λόγο πήρε ο κ. Λουλουδιάς ο οποίος σε γενικές γραμμές εξήγησε ότι η απόφαση αυτή δεν μπορεί να παρθεί από την επιτροπή μεταναστευτικού και ότι πρέπει γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να αποφασίσουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι .

Ο δήμαρχος Λέρου απάντησε ότι έχει ήδη γίνει ΔΣ και ότι όλες οι παρατάξεις έχουν ήδη συμφωνήσει σε μια απόφαση, ότι είναι αντίθετες με την κατασκευή νέου κέντρου.

ο κ. Λουλουδιάς απαντώντας στο Δήμαρχο Λέρου επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει έκτακτη συνεδρίαση .

Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο κ. Σοροκάκης ο οποίος σε γενικές γραμμές επανέλαβε ότι η παράταξη του είναι αντίθετη σε κάθε νέα δομή και ότι δεν θα είναι θετική σε κανένα αλισβερίσι με την κυβέρνηση μάλιστα διευκρίνισε ότι και έκτακτο συμβούλιο να γίνει για το θέμα η παράταξη του θα είναι αρνητική.

Επίσης τοποθετήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λέρου κ. Καστής ο οποίος θύμισε ότι ο Δήμος έχει καταφύγει στο ΣΤΕ για την απόφαση της κατασκευής της νέας δομής και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί τώρα ο Δήμος να είναι θετικός σε ένα τέτοιο αίτημα.

Μετά τις τοποθετήσεις των επικεφαλείς τοποθετήθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι εκ των οπίων  ο κ Παλαπουγιούκ συμφώνησε με τη γραμμή Κόλια – Καστή τονίζοντας ότι η πρώταση του κ. Λουλουδιά για έκτακτο ΔΣ δεν έχει καμία ουσία διότι όλες οι παρατάξεις έτσι και αλλιώς είναι αντίθετες με την κατασκευή της δομής .

Ο κ. Τραμπούλης ήρθε σε αντιπαράθεση με το Δήμαρχο Λέρου διότι όπως ο ίδιος εξέφρασε δεν του είχαν αποστέλλει τα έγγραφα του Υπουργείου και επιπλέον κατηγόρησε το δήμαρχο ότι οργανώνει συνεδριάσεις της επιτροπής όποτε θέλει χωρίς να ρωτά … για να πάρει απάντηση από το δήμαρχο Λέρου ότι σε όλη τη χώρα αποφασίζουν οι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί και όχι οι αντιπολιτεύσεις .

Τέλος τοποθετήθηκε και ο κ. Ασβεστάς ο οποίος ζήτησε από το δήμαρχο να σώσει λύσεις και τόνισε ότι περίμενε σε τέτοιες αποφάσεις να υπάρχει συνεργασία όλων των παρατάξεων.

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις