Αρχική Νέα Λέρου Σε ποιους Δήμους μαζί με το δήμο Λέρου βελτιώθηκε η κατάσταση με τα απόβλητα και γλυτώνει η Ελλάδα πρόστιμα –

Σε ποιους Δήμους μαζί με το δήμο Λέρου βελτιώθηκε η κατάσταση με τα απόβλητα και γλυτώνει η Ελλάδα πρόστιμα –

127 προβολές

Ελλάδα απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής των χρηματικών κυρώσεων, που της είχαν επιβληθεί από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για ακόμη δέκα από τους παράνομους Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ).

Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας, εντός του 2020 αποδείχθηκε η αποκατάσταση 8 ΧΑΔΑ:

1) Κυθήρων,

2) Μαραθώνα,

3) Ανδραβίδας – Κυλλήνης,

4) Καρύστου,

5) Χαλκιδέων/ θέση «Φάρος»,

6) Σερίφου,

7) Πάρου,

8) Λέρου

και η παύση λειτουργίας 2 ΧΑΔΑ

1) Κυθήρων

2) Σίφνου,

με αποτέλεσμα τη μείωση των ετήσιων προστίμων.

 

Υπενθυμίζεται ότι η Χώρα κατέβαλλε το ποσό των 80.000 ευρώ, σε ετήσια βάση, για καθεμία από τις 65 περιπτώσεις παράνομων ΧΑΔΑ που υπήρχαν το Α’ εξάμηνο του 2019.

Κατά το Β’ εξάμηνο του ίδιου έτους, αποδείχθηκε η παύση λειτουργίας ΧΑΔΑ (Πάτμου, Κέας, Καρύστου, Σικίνου και Κάσου).

Συνολικά για το Β’ εξάμηνο του 2019 και για το 2020, το ετήσιο πρόστιμο απομειώθηκε κατά 1.200.000 ευρώ, μια μείωση της τάξης του 23 %, μέσα σε μόλις 18 μήνες.

 

Πλέον, απομένουν 50 υπό εξέταση περιπτώσεις προστίμων, οι 25 από τις οποίες θα αντιμετωπιστούν σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού & Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ το 2021, ενώ οι υπόλοιπες εντός του 2022.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις