Αρχική Νέα Ελλάδας Σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα του ιδιοκτήτη στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σε ποιες περιπτώσεις μπορούμε να αλλάξουμε το όνομα του ιδιοκτήτη στο λογαριασμό της ΔΕΗ.

55 προβολές

Για αλλαγή ονόματος ΔΕΗ πρέπει να ακολουθήσουμε συγκεκριμένες διαδικασίες οι οποίες αναγράφονται και στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ. Σε ποιές όμως περιπτώσεις γίνεται η αλλαγή αυτή;

 

· Η πρώτη περίπτωση είναι όταν θέλουμε να μετακομίσουμε και να πάμε σε άλλη διεύθυνση.

 

· Η Δεύτερη περίπτωση είναι όταν αλλάζει ο ενοικιαστής ενός διαμερίσματος οι επιχειρήσεις.

 

· Η Τρίτη περίπτωση όταν υπάρχει θάνατος και πρέπει να αλλάξουμε το όνομα σε καινούργιο ιδιοκτήτη.

 

· Η τέταρτη περίπτωση είναι όταν υπάρχει ανεξόφλητο υπόλοιπο σε παλαιό λογαριασμό άλλου ιδιοκτήτη. Για να μπορούμε να κάνουμε χρήση της παροχής θα πρέπει να μεταβιβάσουμε το υπόλοιπο που υπήρχε στο όνομα του καινούργιου ιδιοκτήτη που θα νοικιάσει το διαμέρισμα ή την επιχείρηση.

 

· Τέλος όταν έχουμε να κάνουμε με κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας που πρέπει να αλλάξω για χειριστής

Η αλλαγή ονόματος ΔΕΗ, μπορεί να γίνει από το application της ΔΕΗ e-contract, είτε από την ιστοσελίδα μέσα από συγκεκριμένα βήματα. Στο application διαδικασία γίνεται με τρία βήματα ανεβάζοντας τα έγγραφα που θα μας ζητήσουν προκειμένου να γίνει η έγκριση της αλλαγής. Από την ιστοσελίδα ακολουθείται η ίδια διαδικασία μέσα από την “αλλαγή ονόματος χρήστη”. Εκεί Θα πρέπει να βάλουμε τα 9 ψηφία της παροχής ρεύματος, να επιλέξουμε αν η αλλαγή γίνεται για σπίτι ή για επιχείρηση επισυνάπτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αφού η αίτησή μας εγκριθεί μέσα σε διάστημα δύων τριών ημερών, θα μας στείλουν σχετική ειδοποίηση, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουμε δηλώσει. Έπειτα θα σας σταλεί το καινούργιο συμβόλαιο με την αλλαγή του ονόματος.

 

Μπορούμε κάλλιστα αυτήν την διαδικασία να την κάνουμε και σε ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ ή σε κάποιο ΚΕΠ με την ταυτότητά μας και τον αριθμό παροχής ρεύματος και το ΑΦΜ μας.

 

Αν θέλουμε τη διαδικασία αυτή μπορεί να την κάνει και κάποιος με εξουσιοδότηση στα ΚΕΠ, με κάποιο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του που μπορεί να είναι άδεια παραμονής ταυτότητα ή διαβατήριο.

 

Αλλαγή ονόματος στον λογαριασμό της ΔΕΗ, μπορεί να χρειαστεί και για κοινόχρηστους χώρους όπως είναι οι πολυκατοικίες. Εκεί θα πρέπει να υπάρχει η απόφαση της γενικής συνέλευσης για τον νέο διαχειριστή , η ταυτότητα του διαχειριστή, το ΑΦΜ της πολυκατοικίας, ο αριθμός παροχής ρεύματος της πολυκατοικίας, όπως επίσης θα χρειαστεί από τον δήμο που ένα αντίγραφο απο το ΤΑΠ.

 

Σε περίπτωση που θέλουμε να αλλάξουμε πάροχο και να φύγουμε από τη ΔΕΗ, καλό θα είναι να κάνουμε μία πρώτη σύγκριση παρόχων ρεύματος για να πετύχουμε ένα καλύτερο συμβόλαιο. Επίσης μέσα από την σελίδα και την εξυπηρέτηση πελατών του κάθε παρόχου μπορούμε να πάρουμε τις ανάλογες πληροφορίες σχετικά με την μεταφορά μας από το λογαριασμό της ΔΕΗ στο δικό τους τιμολόγιο.

 

Σε όλες τις περιπτώσεις θα πρέπει να εξοφλήσουμε το υπόλοιπο του λογαριασμού της ΔΕΗ εφόσον υπάρχει, και να καταβάλουμε εκ νέου εγγύηση στον νέο πάροχο, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχουμε να χάσουμε κάτι αφού έχουμε εισπράξει την παλιά εγγύηση από τη ΔΕΗ με τη διακοπή συμβολαίου.

 

Ελπίζουμε να δώσαμε κάποιες πρώτες κατευθύνσεις για την αλλαγή ονόματος το λογαριασμό της ΔΕΗ με έναν άμεσο και γρήγορο τρόπο.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις