Αρχική Νέα Ελλάδας Σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για ενίσχυση του θεσμού των ΟΒΑ και δυνατότητα μονιμοποίησης

Σχέδιο του ΓΕΕΘΑ για ενίσχυση του θεσμού των ΟΒΑ και δυνατότητα μονιμοποίησης

από 12nisospress
314 προβολές

Του Χρήστου Μαζανίτη

Τον θεσμό των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης θέλει να ενισχύσει το ΓΕΕΘΑ, εισάγοντας για πρώτη φορά στην φιλοσοφία των Ενόπλων Δυνάμεων ένα σχέδιο διαρκούς ροής κι ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού, εκμεταλλευόμενο όλα τα θετικά που μπορεί να αποκομίσει από ένα στέλεχος στο οποίο έχει επενδύσει.

Το εναρκτήριο λάκτισμα ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός με την εξαγγελία άμεσης ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων με 1.600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) και 1.200 ΟΒΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το ΓΕΕΘΑ τρέχει όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες για να υπογραφούν οι προκηρύξεις ώστε αρχές του 2021 να ξεκινήσει η διαδικασία των προσλήψεων.

Όμως, σύμφωνα με πηγές του enikos.gr, το ΓΕΕΘΑ έχει κάνει εισηγήσεις προς την πολιτική ηγεσία με στόχο να γίνει ελκυστικότερος ο θεσμός των ΟΒΑ. Συγκεκριμένα, προτείνεται η αλλαγή των ορίων ηλικίας αλλά και η μοριοδότηση σε περίπτωση που θέλουν να συνεχίσουν την καριέρα τους στις ΕΔ ως ΕΠΟΠ.

Πρόκειται για μία εισήγηση – τομή για το έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και την ποιότητα των στελεχών του, αφού με αυτό τον τρόπο οι ΕΔ αποκομίζουν τα μέγιστα οφέλη δεδομένου ότι θα έχουν τις υπηρεσίες στελεχών που ήδη γνωρίζουν την λειτουργία των Όπλων. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι για να αποκομίσουν αυτές τις γνώσεις οι ΕΔ έχουν πληρώσει, άρα μιλάμε για επένδυση η οποία θα αξιοποιείται πλήρως ενώ ως ΕΠΟΠ δεν θα χρειάζεται να «μάθουν την δουλειά» από την αρχή, αφού θα αναλαμβάνουν ως «έτοιμα στελέχη» τα καθήκοντά τους. Επιπλέον, λύνεται κι ένα χρόνιο βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο θεσμός των ΟΒΑ.​

 

ΠΗΓΗ : enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις