Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ροδος : Tην Κυριακή 5 Φεβρουαρίου κληρώνει για τον αντίπαλο του Καμπουράκη

Ροδος : Tην Κυριακή 5 Φεβρουαρίου κληρώνει για τον αντίπαλο του Καμπουράκη

59 προβολές

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Olympic palace θα στηθούν οι κάλπες για να εκλέξουν τα 380 μέλη περίπου των παρατάξεων Χατζηδιάκου και Κουσουρνά τον επικεφαλής που θα ηγηθεί του ψηφοδελτίου που αναμετρηθεί με την παράταξη του νυν δημάρχου κ Αντώνη Καμπουράκη στις δημοτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ Γιώργος Πόκκιας απέχει από τις διαδικασίες . Ο κ Πόκκιας ήταν μέλος και των δύο παρατάξεων και επι σειρά ετών αντιδήμαρχος . Επίσης δύο μέλη της παράταξης του κ Χατζηδιάκου οι κκ Σταυρής και Παρασκευάς προσχώρησαν στην παράταξη του δημάρχου κ Καμπουράκη και μάλιστα σε θεσμικές θεσμικές θέσεις .

Ο κ. Διακοσταματίου Σάββας δήλωσε στο Βήμα της Δωδεκανήσου :

Πιστεύω ότι οι εκλέκτορες στις ενδοπαραταξιακές εκλογές την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου θα με εκλέξουν επικεφαλής, μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη δημοκρατική διαδικασία για τα τοπικά αυτοδιοικητικά πράγματα στη Ρόδο μας, ώστε όλοι μαζί, και με βάση τις δύο μεγάλες αυτές παρατάξεις, να δημιουργήσουμε μια νέα παράταξη, να απευθυνθούμε συνεργατικά, με καθαρές θέσεις και προτάσεις στο ροδιακό λαό, να διεκδικήσουμε, και τελικά να νικήσουμε στις εκλογές του Οκτώβρη του 2023.

Στόχος ένας δήμος ανοιχτός για όλους.

Στόχος ένας δήμος που θα δώσει αξία και ρόλο σε όλους τους δημότες και με ιδιαίτερη αναφορά στους νέους.

Ένας δήμος με αποκεντρωμένες δομές, που θα αντιμετωπίσει ισότιμα το δημότη όλων των δημοτικών κοινοτήτων.

Ένας δήμος ισόρροπηςκαι αειφόρου ανάπτυξης, που θα απλωθεί σε όλο το νησί.

Zνας δήμος εξωστρεφής και καινοτόμος.

Να τολμήσουμε ένα ποιοτικό άλμα.

Να εξελίξουμε τον τόπο μας σε ένα μέρος φιλικό προς τον άνθρωπο, ένα μέρος για να «ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ»

Να μετατρέψουμε όλο το νησί της Ρόδου σε ένα σύγχρονο δήμο.

Ο κ Μανώλης Σαββής δήλωσε στο Βήμα της Δωδεκανήσου :

Από τα νεανικά μου χρόνια γαλουχήθηκα με την υποχρέωση που έχουμε όλοι οι πολίτες να είμαστε ενεργοί. Οι συμπολίτες μου έδωσαν τη δυνατότητα να υπηρετήσω για αρκετά χρόνια σε κρίσιμες θέσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αντιδήμαρχος Ροδίων, 2 τετραετίες δήμαρχος Νότιας Ρόδου και αντιδήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Ρόδου. Η αξιολόγηση μου ανήκει στους Πολίτες.

Επίσης η μακρόχρονη επαγγελματική μου σχέση με την Εθνική Τράπεζα αποτέλεσε σημαντική πηγή γνώσης, εμπειριών και διαχείρισης θεμάτων που άπτονται της πορείας των τοπικών μας πραγμάτων ,πάντα στην ενίσχυση της κοινωνικοοικονομικής βελτίωσης και βιώσιμης ανάπτυξης για όλους και όλο το νησί ,.

Ποτέ δεν πίστεψα στην επαγγελματική σχέση με τις αιρετές θέσεις..
Αυτά έχω για εφόδια.

Με τιμά στη δική μου επιθυμία, να ηγηθώ μιας νέας δημοτικής παράταξης, να δέχομαι την προτροπή από πλήθος συμπολιτών μας και μάλιστα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και κοινωνικοοικονομικές ομάδες.

Η διαπίστωση που ενισχύεται συνεχώς είναι ότι η δημοτική αρχή δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες της τοπικής κοινωνίας στην οποία προεκλογικά υποσχόταν πρόοδο … και λάμψη που κανένας δεν βλέπει σήμερα

Στα μεγάλα αρνητικά της είναι η διαχείριση της καθημερινότητας μας σε σημαντικούς τομείς.και η παντελής έλλειψης οράματος για το νησί μας

-καθαριότητα, ανακύκλωση, διαχείριση περιβάλλοντος.
-μεγέθυνση του προβλήματος του κυκλοφοριακού και της στάθμευσης ,οδικό δίκτυο που συνεχώς γίνεται πιο επικίνδυνο.
-έξαρση λόγω προεκλογικής σκοπιμότητας σε ασφαλτοστρώσεις ,ακόμη και στα όμορφα καλντερίμια των χωριών μας αντί για πλακοστρώσεις και διατήρηση του παραδοσιακού τους χαρακτήρα.
-στασιμότητα στη διαχείριση των χώρων πρασίνου, προβληματική διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων. όπου η παραβατικότητα είναι πλέον καθεστώς με την ανοχή ίσως και κάλυψη της Δημοτικής αρχής

-Καμία παρέμβαση για πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό παρά την υποδομή που παρέλαβε ως Νέα δημοτική αρχή. Αυτό αποτελεί βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη που βλέπει στο μέλλον και όχι στην στασιμότητα, γεγονός που πλήρωσε και θα πληρώνει ακριβά ο τόπος μας .

-φαινόμενα αυταρχικής λειτουργίας και έλλειμμα δημοκρατίας στη λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου.

-η υπηρεσιακή δομή του Δήμου αποψιλώθηκε από άξια και ικανά στελέχη, που επέλεξαν να αποχωρήσουν προς άλλες υπηρεσίες. Απούσα η αξιοκρατία .

-φαινόμενα τιμωρητικής συμπεριφοράς προς υπαλλήλους, με μετακινήσεις που προκύπτουν ως προσωπικές επιλογές του δημάρχου, και όχι στο πλαίσιο σχεδιασμού για την καλύτερη λειτουργία της δημοτικής μηχανής.

-στην οικονομική διαχείριση κυριαρχεί ο ανορθολογισμός και η πρακτική των απευθείας αναθέσεων ακόμη και για μεγάλα ποσά.

-η διοχέτευση σημαντικών πόρων σε νεοσύστατες ανώνυμες εταιρείες, με διοικήσεις υψηλά αμειβόμενες και διασπορά σε απευθείας αναθέσεις εργασιών, με πλήθος από αυτές σε επιχειρήσεις εκτός Ρόδου. χωρίς να αξιολογείται το παραγόμενο έργο.

-Τραγελαφικά φαινόμενα στις επιλογές του Δήμαρχου για κατανομή αρμοδιότατων στους δημοτικούς Συμβούλους όπου κυριαρχεί η λογική των ισορροπιών και όχι η αξιολόγηση του παραγόμενου έργου. Απόδειξη έλλειψης οράματος και στόχων.

Πρόσφατα πρόσθεσε την τακτική των μεταγραφών με <δηλωμένα> ανταλλάγματα αντιδημαρχίες..κλπ, νέα απαράδεκτα πολιτικά ήθη.

-Μετά από 13 χρόνια λειτουργίας του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου, μεταρρύθμιση που στόχο είχε την ισόρροπη ανάπτυξη σε όλο το νησί , οι πολίτες δεν επιβεβαιώνουν θετικά την λειτουργία του. Οι Δημοτικές κοινότητες νιώθουν παραμελημένες και τα τοπικά συμβούλια έχουν διακοσμητικό ρόλο, αδύναμα να προσφέρουν ακόμη και στα αυτονόητα .Επιβάλλεται πλέον η παροχή πόρων ,αρμοδιοτήτων .και οργανωτική αποκέντρωση του αναγκαίου προσωπικού και εξοπλισμού..

Ο τόπος μας δεν μπορεί να βαδίζει στο μέλλον με αυτές τις πρακτικές. Η αναπτυξιακή του προοπτική και η κοινωνική ευημερία απαιτούν όραμα, γνώση, συνεργατικότητα με τους φορείς και την κοινωνία, ανιδιοτελή προσφορά, διεκδίκηση και υλοποίηση δράσεων που θα αξιοποιήσουν όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία .εθνικά και ευρωπαϊκά (Ταμείο Συνοχής ,ανάκαμψης Π.Δ.Ε κλπ) ,διαθέτοντας μάλιστα τεράστια ακίνητη περιουσία που σήμερα παραμένει αναξιοποίητη,

Η Δημοκρατία οφείλει να λειτουργεί με κόμματα αρχών και συλλογικές δράσεις. Δυστυχώς σήμερα βρισκόμαστε ακόμα μακριά από τις παραπάνω αρχές, που θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την συμμετοχή των πολιτών και να προσθέσουν στην αξιοπιστία τις πολίτικης και πολιτικούς..

Η ΤΑ παρουσίασε θετικά αποτελέσματα, όταν απεγκλωβίστηκε από την κομματική χειραγώγηση και αγκάλιασε συμμαχίες και προσπάθειες με κριτήριο την προσφορά, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας των συμμετεχόντων. Πιστεύω και το αξιολογώ ως θετικό ότι η κομματική χειραγώγηση στις δημοτικές εκλογές ολοένα και απορρίπτεται από τους πολίτες, που κρίνουν τα πρόσωπα, το έργο και την προσφορά τους.
Σήμερα η μεγαλύτερη πληγή στην κοινωνία και στη Δημοκρατία είναι η αποστροφή των νέων από την συμμετοχή στην πολιτική δράση, όταν μάλιστα ζουν σε συνθήκες ανασφάλειας και απαισιοδοξίας.

Η χώρα θα πληρώσει ακριβά την αναζήτηση καλύτερου μέλλοντος σε άλλους τόπους από χιλιάδες νέους και μάλιστα υψηλού επιστημονικού επιπέδου.

Η δημιουργία ευκαιριών μέσω της ορθολογικής ανάπτυξης και θεσμικής κατοχύρωσης της διαφάνειας και αξιοκρατίας στις επιλογές και του Δήμου , πρέπει να υπάρχουν ως κανόνας και όχι ως εξαίρεση. Οφείλουμε να σταματήσουμε την προσπάθεια χειραγώγησης των νέων με μεθόδους προσωπικής εξυπηρέτησης..
Μονόδρομος η στήριξη της συλλογικής έκφρασης και δράσης από τη νέα γενιά. Ο Δήμος οφείλει να την ενεργοποιεί και να την ενισχύσει ως συμπεριφορά, σε κάθε δράση (αθλητισμός, πολιτισμός, εθελοντισμός, καινοτομία, επιχειρηματικότητα κλπ). Ο τόπος μας το χρειάζεται και έχει τεράστιες δυνατότητες να το αξιοποιήσει.
Η ολοένα και πιο μεγάλη συμμετοχή των νέων στα τοπικά μας πράγματα πρέπει να ενισχύεται και να επιβεβαιώνεται και στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων.

Είναι δέσμευση μας .

Δημιουργούμε νέα παράταξη και με νέο πρόγραμμα και ενισχύετε με νέους πολίτες .

Ξεκινήσαμε οι Ενεργοί πολίτες που συμμετείχαν στις 3 τελευταίες δημοτικές εκλογές από όλους τους πολιτικούς χώρους και μάλιστα στις 2 έτυχαν της εμπιστοσύνης του κόσμου και διαχειρίστηκαν τα δημοτικά μας πράγματα, καταθέτουν ξανά την διάθεση τους για προσφορά, με μόνο κριτήριο την αγάπη τους για τον τόπο.
Δεν αντέχει πλέον την ικανοποίηση μικροφιλοδοξιών και ερασιτεχνισμούς λόγω ανεπαρκούς οράματος.

Στη διαδικασία, λοιπόν, με αυτές τις προϋποθέσεις θέλω να συμμετάσχω ενεργά και ενωτικά, σε συνεχή διαβούλευση τόσο στο εσωτερικό της παράταξης, όσο κυρίως στην κοινωνία.

Πιστεύω τόσο η παράταξη με διαδικασίες συμμετοχικές και δημοκρατικές, και κυρίως η κοινωνία θα αξιολογήσουν θετικά την διαθεσιμότητα μου.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις