Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ρόδος: Σε ένα μήνα η δημοπράτηση του έργου για τη νέα γέφυρα του Μάκκαρη

Ρόδος: Σε ένα μήνα η δημοπράτηση του έργου για τη νέα γέφυρα του Μάκκαρη

από 12nisospress
209 προβολές

Μέσα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός ευελπιστεί ο Περιφερειάρχης. Γιώργος Χατζημάρκος, να δημοπρατηθεί η καινούργια γέφυρα του Μάκκαρη.

Όπως δήλωσε χθες, είναι πολύ δύσκολο να βγει στον αέρα ένα τέτοιο έργο αφού από τη μια θέλει πάρα πολλή δουλειά και από την άλλη είναι πολύ λίγος ο αριθμός των αρμόδιων υπαλλήλων της Περιφέρειας και όσο μεγάλη προτεραιότητα και να έχουν δώσει, «η καθημερινότητα είναι πολύ σκληρή γιατί χάνονται ημερομηνίες από άλλα έργα, που αν χαθούν θα είναι επίσης πολύ μεγάλο πλήγμα», είπε ο Περιφερειάρχης.

Ο στόχος τους, λοιπόν, είναι μέχρι τέλος του μήνα να έχει γίνει η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στην οποία θα περάσει ο φάκελος της δημοπράτησης του έργου, ο οποίος, όπως είπε, είναι δύσκολος.
Όσο για τον προϋπολογισμό του έργου, σύμφωνα με τον ίδιο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η δουλειά, υπάρχει μία προεκτίμηση ωστόσο το ακριβές κόστος αναμένεται να το ανακοινώσει μέσα στις επόμενες ημέρες.
Σημείωσε, ακόμη, ο Περιφερειάρχης ότι εκεί υπάρχει και ένα παράλληλο έργο αφού πρέπει να μετατοπίσουν τον αγωγό, ώστε να μην περνάει πια κάτω από τη γέφυρα, και πρέπει να ενταχθεί και αυτό στο συγκεκριμένο έργο.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που  θα γίνουν στην περιοχή ενόψει της θερινής περιόδου, είπε ότι προσπαθούν στο σημείο που ήταν η γέφυρα, στο ποτάμι, να κατασκευάσουν έναν δρόμο που θα περνάει από κάτω, για το καλοκαίρι μόνο. Αυτό, όμως, μπορεί να γίνει μόνο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το οποίο βρίσκονται σε συζήτηση η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα, οπότε και θα συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο στη Ρόδο και, αν έχει ολοκληρωθεί και η συζήτηση αυτή, θα ληφθεί σχετική απόφαση.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος, κατανοεί αυτό που λέει η κοινωνία αλλά από μόνοι τους δεν επιτρέπεται να προχωρήσουν σε τέτοιες παρεμβάσεις. «Προφανώς, το θέλουμε, ελπίζω να τα καταφέρουμε», είπε.
Από εκεί και πέρα, το Μάρτιο θα γίνουν όλα τα έργα στη διαδρομή από το Χαράκι τα οποία και θα την καταστήσουν ασφαλή. Σημείωσε, μάλιστα, ότι τώρα δεν έχει νόημα να γίνουν εργασίες λόγω των καιρικών συνθηκών αφού, όπως έχει δείξει η εμπειρία, υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα όποια έργα γίνουν.
Έτσι, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου θα γίνουν όλες οι παρεμβάσεις που χρειάζονται εκεί, οι οποίες θα κρατήσουν μέρες.

ΠΗΓΗ : www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις