Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ρόδος: Περισσότεροι από 400 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι εμποδίζοντας τον απόπλου επιβατικών σκαφών

Ρόδος: Περισσότεροι από 400 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι εμποδίζοντας τον απόπλου επιβατικών σκαφών

από 12nisospress
473 προβολές
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε το πρωί έως και το μεσημέρι στο λιμάνι της Ακαντιάς. Γύρω στις 10 το πρωί,  συγκεντρώθηκαν ερχόμενοι με πορεία από διάφορα σημεία της πόλης μας περισσότεροι από 400 μεταναστες, ζητώντας την άμεση μεταφορά τους από το νησί της Ρόδου.
Οι μετανάστες σύμφωνα με πληροφορίες της ΡΟΔΙΑΚΗΣ μπήκαν μπροστά από τον καταπέλτη του πλοίου νήσος Χίος, εμποδίζοντας έτσι τον απόπλου του σκάφους από το νησί της Ρόδου που ήταν προγραμματισμένος για τις 11:00 π.μ.. Οι ίδιοι ζητούν να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να μετακινηθούν άμεσα από το νησί της Ρόδου είτε σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας είτε στην ενδοχώρα.
Όπως δήλωσαν στη Ροδιακή αναγνώστες μας, επικράτησε μεγάλη ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ επιβατών και μεταναστών, ενώ βρέθηκε και δύναμη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Σημειώνεται ότι εκείνη την ώρα ήταν  προγραμματισμένη και η προσέγγιση του επιβατικού ν. Πάτμος ενώ στο λιμάνι για την ώρα βρίσκεται και το Blue Star 2.

15:15 Με καθυστέρηση τεσσάρων ωρών αναχώρησε τελικά το ν. Χίος από το λιμάνι της Ακαντιάς

Nikolson Ioannidis
Nikolson Ioannidis

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις