Αρχική Νέα Ελλάδας Πώς θα προετοιμάσετε τα παιδιά σας για ένα κατοικίδιο

Πώς θα προετοιμάσετε τα παιδιά σας για ένα κατοικίδιο

από 12nisospress
166 προβολές

Πώς θα προετοιμάσετε τα παιδιά σας για ένα κατοικίδιο

Μια σημαντική απόφαση που είναι πολύ πιθανό να κληθείτε να πάρετε, αν έχετε παιδιά, είναι το αν θα αποκτήσετε ένα κατοικίδιο. Μπορεί να το ζητήσουν κάποια στιγμή από μόνα τους ή μπορεί και εσείς οι ίδιοι να θέλετε να έχετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Όπως και να έχει, είναι πολύ σημαντικό να προετοιμάσετε κατάλληλα τα παιδιά για την έλευση αυτού του νέου μέλους στην οικογένειά σας.

Πώς θα το κάνετε; Διαβάστε μερικές ιδέες παρακάτω.

1. Συζητήστε με τα παιδιά

Θα πρέπει, αρχικά, να συζητήσετε με τα παιδιά σχετικά με την πιθανότητα του να φέρετε ένα κατοικίδιο στο σπίτι. Ακόμη και αν θέλετε να τους κάνετε έκπληξη, είναι σημαντικό να έχετε κουβεντιάσει από πριν σχετικά με ορισμένα πράγματα. Θα πρέπει σίγουρα να τους εξηγήσετε ότι ένα κατοικίδιο είναι μια μακροχρόνια δέσμευση και ότι δεν μπορεί να εξαφανιστεί αν εκείνα βαρεθούν να παίζουν μαζί του.

2. Καθορίστε τις υποχρεώσεις από νωρίς

Είναι σημαντικό να καθορίσετε από νωρίς τις υποχρεώσεις που κάθε μέλος της οικογένειας θα έχει απέναντι στο κατοικίδιο. Το παιχνίδι είναι διασκεδαστικό, αλλά τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν πόσο εκτεταμένη φροντίδα χρειάζεται ένα ανυπεράσπιστο ζωάκι. Θα πρέπει να οργανώσετε το πώς θα γίνονται οι βόλτες του, ποιος θα είναι υπεύθυνος για το φαγητό του, για το μπάνιο του κ.ο.κ. Είναι καλή ιδέα να δημιουργήσετε μια λίστα, ώστε να θυμούνται τα παιδιά πάντα τι ακριβώς πρέπει να κάνουν.

3. Διαμορφώστε μαζί έναν χώρο για το κατοικίδιο

Είναι εξαιρετική ιδέα να διαμορφώσετε μαζί με τα παιδιά έναν χώρο στο σπίτι για το κατοικίδιό σας. Έτσι, θα τα συμπεριλάβετε από νωρίς στη διαδικασία. Ζητήστε τη βοήθειά τους όσο θα επιλέγετε αντικείμενα από το pet shop όπως για παράδειγμα είναι τα παιχνίδια σκύλου, η άμμος για γάτες ή κάποιο σπιτάκι σκύλου και ακούστε τις προτιμήσεις τους. Παράλληλα, όσο θα βλέπετε τα διάφορα προϊόντα του pet shop, εξηγήστε τους τι είναι το κάθε τι και σε τι χρησιμεύει. Όσον αφορά την τροφή, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο για το ποιο brand θα επιλέξετε, ανάλογα φυσικά με τις προτιμήσεις του κατοικιδίου. Σε ένa pet shop θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε τροφές όπως είναι η Acana τροφή.

4. Εξηγήστε τους πώς πρέπει να προσεγγίζουν τα κατοικίδια

Τα μικρότερα παιδιά είναι λίγο ατσούμπαλα. Δεν μπορούν να ελέγξουν τη δύναμή τους και μπορεί να αντιδρούν με αναπάντεχο τρόπο σε διάφορα ερεθίσματα. Είναι σημαντικό να τους εξηγήσετε ότι πρέπει να προσεγγίζουν τα κατοικίδια με ήρεμες και απαλές κινήσεις. Επίσης, ότι τα ζωάκια δεν είναι παιχνίδια, οπότε δεν μπορούν να τα σφίγγουν πολύ δυνατά στην αγκαλιά τους. Αντίστοιχα, είναι σημαντικό να τους εξηγήσετε ότι δεν πρέπει να τα ενοχλούν την ώρα που τρώνε ή που κοιμούνται.

Σε κάθε περίπτωση, τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πόσο μεγάλη υποχρέωση είναι ένα κατοικίδιο. Και να μάθουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να το φροντίζουν.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις