Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Προβληματισμός στις τοπικές κοινωνίες των νησιών για επιδοτούμενα δρομολόγια πλοίων που δεν εκτελούνται .

Προβληματισμός στις τοπικές κοινωνίες των νησιών για επιδοτούμενα δρομολόγια πλοίων που δεν εκτελούνται .

2181 προβολές

Τον τελευταίο καιρό υπάρχει διάσπαρτη στην κοινωνία της Λέρου αλλά και άλλων νησιών  η ανησυχία και η αγωνία για συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία που δεν εκτελεί τα επιδοτούμενα δρομολόγια σε συγκεκριμένα νησιά.

Συγκεκριμένα πρόκειται για την ναυτιλιακή εταιρία ΦΛΙΠ ΕΝΑ Ν.Ε όπου πριν καιρό κατακυρώθηκε  σε αυτήν μειοδοτικός διαγωνισμός για τα δρομολόγια που αφορούν : 

  1. Δρομολόγιο : Κάλυμνος – Ψέριμος- Μαστιχάρι ΚΩ και επιστροφή . 
  2. Δρομολόγιο : Λειψοί – Αγία Μαρίνα   Λέρου – Κάλυμνος και επιστροφή 
  3. Λειψοί – Αγία Μαρίνα Λέρος – Μυρτιές  ή Πόθια Καλύμνου – Μαστιχάρι ΚΩ και επιστροφή .
  4. Πάτμος -Αρκιοί – Λειψοί – Λέρος Φαρμακονήσι – Αγαθονήσι- Πυθαγόρειο και επιστροφή η εναλλακτικά Λέρος – Λειψοί – Πάτμος – Αρκιοί – Φαρμακονήσι – Αγαθονήσι Πυθαγόρειο και επιστροφή.

Τα παραπάνω δρομολόγια θεωρούνται σημαντικά για την οικονομία των νησιών αλλά και για τις μετακινήσεις των κατοίκων και δεν μπορεί να μην εκτελούνται. 

Να σημειωθεί ότι στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι εταιρίες : 

1. ΛΑΦΑΣΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ

2. Α.Ν.Ε ΚΑΛΥΜΝΟΥ 

3. ΧΑΝΙΑ Ι Ν.Ε

4. ΦΛΙΠ ΕΝΑ Ν.Ε 

5. ΛΕΡΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Ι.Κ.Ε

Η «ΦΛΙΠ ΕΝΑ ΝΕ» συμμετείχε στο διαγωνισμό με το Ε/Γ-Δ/Ρ «ΖΕΦΥΡΟΣ» Ν. ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ 145 και είναι συμφερόντων της SAOS FERRIES της οικογένειας Φώτη Μανούση.

Να θυμίσουμε ότι η εν λόγω εταιρία μετά την κατακύρωση του διαγωνισμού με δημοσιεύσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωνε τους κατοίκους των νησιών αλλά και τους εμπόρους ότι άμεσα αρχίζει τα δρομολόγια. 

Τελικά από πληροφορίες που έχουμε η δρομολόγηση δεν πραγματοποιείται διότι η ναυτιλιακή εταιρία δεν προσέρχεται να υπογράψει τον διαγωνισμό λόγω αντιπαράθεσης που έχει δημιουργηθεί με το αρμόδιο  υπουργείο για την σύνθεση του πληρώματος του πλοίου που εκτελεί τα δρομολόγια. 

Θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα ώστε να αρχίσει η δρομολόγηση των γραμμών των συγκεκριμένων νησιών διότι εν όψη καλοκαιρινής σεζόν θα δημιουργηθούν περαιτέρω  προβλήματα. 

Αναμένουμε τις απαντήσεις των εμπλεκομένων και των αρμοδίων .

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις