Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Πρόστιμο 91.314 ευρώ από την περιφέρεια στη ΔΕΥΑ Καλύμνου

Πρόστιμο 91.314 ευρώ από την περιφέρεια στη ΔΕΥΑ Καλύμνου

από 12nisospress
236 προβολές

Πρόστιμο που ξεπερνά τα 90.000 ευρώ επέβαλε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Καλύμνου (Δ.Ε.Υ.Α.Κ.)., για παράβαση της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Δωδεκανήσου.

Ειδικότερα, το πρόστιμο, που ανέρχεται σε 91.314 ευρώ, αφορά τη λειτουργία εγκατάστασης, επεξεργασίας και διάθεσης αστικών λυμάτων στον οικισμό «Βαθύς», στην ανατολική πλευρά της Καλύμνου, η οποία έχει ως φορέα λειτουργίας τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλύμνου.

Όπως προέκυψε, υπάρχει λειτουργία εγκατάστασης διαχείρισης αστικών λυμάτων χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση κατά παράβαση του Ν.4014/2011 και η παράβαση αξιολογείται ως ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ.

«ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
«Την επιβολή διοικητικών κυρώσεων (προστίμου), ύψους ενενήντα ένα χιλιάδες και τριακόσια δέκα τέσσερα ευρώ (91.314€) στην Δ.Ε.Υ.Α Καλύμνου για παράβαση της
κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας κατά τη λειτουργία εγκατάστασης, επεξεργασίας και διάθεσης αστικών λυμάτων στον οικισμό «Βαθύς» στην ανατολική πλευρά της Νήσου Καλύμνου ΠΕ Δωδ/σου περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως αυτές διαπιστώθηκαν και αναφέρονται ανωτέρω.

Σύμφωνα με την Εισήγηση επιβολής προστίμου του Κ.Ε.Π.ΠΕ. ΔΩΔ/ΣΟΥ, το επιβαλλόμενο πρόστιμο για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις επιμερίζεται ως εξής:
– για την 1η Παράβαση: ογδόντα οκτώ χιλιάδες και εκατόν δέκα ευρώ (88.110€)
– για την 2η Παράβαση: τρεις χιλιάδες και διακόσια τέσσερα ευρώ (3.204€)

Η Απόφαση αυτή είναι ανεξάρτητη από την υλοποίηση του Πλάνου Διορθωτικών Ενεργειών, το οποίο καθορίστηκε με τη (30) σχετική Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης και πρέπει να υλοποιηθεί από τον ελεγχόμενο φορέα.
Η είσπραξη του επιβαλλόμενου προστίμου γίνεται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (Κ.Ε.Δ.Ε.), ως ισχύει (Νόμος 2947/2001, άρθρο 9, παρ.6, Φ.Ε.Κ. 228/Α/2001).
Κατά της Απόφασης αυτής, επιτρέπεται προσφυγή ενώπιον του αρμόδιου Διοικητικού Πρωτοδικείου, σύμφωνα με την παράγραφο 2, άρθρου 53, Νόμου 3900/2010 (Φ.Ε.Κ. 213/Α/2010), εντός 60 ημερών από την ημέρα κοινοποίησής της στον παραβάτη, σύμφωνα με το άρθρο 66, Νόμου 2717/1999 (Φ.Ε.Κ.97/Α/1999).

Η ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ
ΕΛΕΝΗ ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΛΟΓΟΣ
Mc/με Α’ βαθμό
ΜΕ Ε.Α.
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΚΟΥΡΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
/με Α’ βαθμό»

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις