Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Πρόσκληση Δημάρχου Κω στους ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στο τοπικό επιχειρησιακό σχέδιο κατά του κορονοϊού

Πρόσκληση Δημάρχου Κω στους ιδιώτες ιατρούς να ενταχθούν στο τοπικό επιχειρησιακό σχέδιο κατά του κορονοϊού

από 12nisospress
262 προβολές

Προσωπική πρόσκληση σε όλους τους ιδιώτες ιατρούς της Κω, να συμβάλλουν με την παρουσία και τις δυνάμεις τους στο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης του κορονοϊού, απηύθυνε με επιστολή του ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς.

Το τοπικό επιχειρησιακό σχέδιο, όπως έχει ανακοινωθεί, εκπονούν ο Δήμος Κω σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τους τοπικούς Φορείς.

Αυτός ο σχεδιασμός προέκυψε ως αποτέλεσμα της έκτακτης τηλεδιάσκεψης το βράδυ της Πέμπτης, όπου συμφωνήθηκε το πλαίσιο και η συμβολή κάθε Φορέα.

Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς καλεί τους ιατρούς να ενημερωθούν πληρέστερα από τον Ιατρικό Σύλλογο, ο ίδιος δηλώνει διαθέσιμος σε όλους και για προσωπική επικοινωνία και κλείνει την επιστολή του «Με την πεποίθηση άμεσης ανταπόκρισής σας. Ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους καλά, όλους μαζί!».

 

Σημείωση: επισυνάπτεται η επιστολή του Δημάρχου Κω.

Γραφείο Τύπου

 

 

Προς: ιδιώτες Ιατρούς

μέλη Ι.Σ. Κω «Ο Ιπποκράτης»

 

Αγαπητέ συμπατριώτη/συμπατριώτισσα,

δεν χρειάζεται να υπομνήσω σε εσάς την κρισιμότητα της περιόδου που ζει η κοινωνία και ο καθένας μας ξεχωριστά.

Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από όλους τη βαρύτητα της κατάστασης, όπως διαμορφώνεται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

Όπως γνωρίζετε επίσης άριστα, τις δυνατότητες και αδυναμίες των υποδομών του νησιού μας.

Αυτή τη δύσκολη εποχή, με αίσθημα ευθύνης, που πιστεύω διακατέχει το σύνολο του ιατρικού κόσμου της Κω, σας καλώ να θέσετε την παρουσία και τις δυνάμεις σας στη διάθεση ενός κοινού οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, που εκπονούμε τοπικά, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τις συναρμόδιες τοπικές αρχές.

Ενός κοινού σχεδίου που περιλαμβάνει όλες τις δυνάμεις του νησιού μας, η αποτελεσματικότητα του οποίου αφορά όλους μας, θεσμικά και προσωπικά.

Ιδιαίτερα τους ιατρούς με ειδικότητες του παθολογικού τομέα.

Απευθύνομαι σε εσάς με αυτόν τον τρόπο, ως αποτέλεσμα συμπερασμάτων στα οποία κατέληξε τηλεδιάσκεψη όλων των εμπλεκομένων τοπικών φορέων.

Γνωρίζετε άριστα ότι, στο σενάριο ύπαρξης κρουσμάτων ή ακόμα στο πρώτο στάδιο της απομόνωσης και της διερεύνησης πιθανών κρουσμάτων σε αυξημένο αριθμό, το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου δεν επαρκεί. Άρα εκεί χρειάζεται η δική σας συμμετοχή και συμβολή.

Γνωρίζετε επίσης ότι θα προχωρήσουμε άμεσα στην επέκταση κλινών σε άλλους χώρους (π.χ κτίριο πρώην ΙΚΑ και Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας). Θα χρειαστεί η δική σας συμμετοχή και εκεί.

Θέλουμε να προλάβουμε τώρα που είναι σχετικά νωρίς, τα πολύ χειρότερα.

Γι αυτό, στο προσκλητήριο της ευθύνης δεν πρέπει να λείπει κανείς!

Σας ζητώ να έρθετε άμεσα σε τηλεφωνική επαφή με την Πρόεδρο και την Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να σας γίνει πληρέστερη ενημέρωση για το επιχειρησιακό σχέδιο που πρέπει από κοινού να υλοποιήσουμε.

Συνεργάτης μου, που θα σας ανακοινωθεί, συμμετέχει στο σχεδιασμό αυτού του πλάνου και θα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου και εμού προσωπικά.

Μη διστάσετε όμως να με καλέσετε στο τηλέφωνο, για να συζητήσουμε και μαζί επί αυτών των θεμάτων.

Με την πεποίθηση άμεσης ανταπόκρισής σας.

Ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει όλους καλά, όλους μαζί!

 

Ο Δήμαρχος Κω

Θεοδόσης Α. Νικηταράς

 

ΠΗΓΗ : www.kosvoice.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις