Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος Καρπάθου για την έναρξη της ανακύκλωσης στο νησί, αναφέρει τα εξής:

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, από τον Δήμαρχο Καρπάθου κ. Ιωάννη Θεμ. Νισύριο, με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης στο τέλος του προηγούμενου έτους(2019), ξεκίνησε, μεθοδικά, η υλοποίηση του προγράμματος.

Αρχικά, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κ. Δημήτρης Ζανάκης με την εθελοντική βοήθεια της κας Βικτωρίας Πακάκη – Σπανού υλοποίησε καμπάνιες ενημέρωσης των μαθητών στα σχολεία του νησιού μας.

Συνεχίστηκε η ενημέρωση ενηλίκων, που συνεχίζεται ακόμη, με τη διανομή φυλλαδίων και ανακυκλωμένων σάκων που προβάλλουν το πρόγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας του.

 

Στο τελικό στάδιο τοποθετήθηκαν οι μπλε κάδοι σε διάφορα σημεία των Πηγαδίων και των χωριών.
Ενημερώνουμε τους Δημότες ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά θα συγκεντρώνονται σε ειδικό χώρο και κάθε φορά που θα συμπληρώνεται ικανή ποσότητα, θα μεταφέρονται στην Αθήνα όπου και θα γίνεται η διαλογή.

Πέραν του περιβαλλοντολογικού οφέλους, που είναι βέβαια το σημαντικότερο, ο Δήμος, ανταποδοτικά, θα εισπράττει χρήματα για κάθε τόνο ανακυκλώσιμων υλικών που θα προωθεί.

 

Το πρόγραμμα αυτό, όπως οτιδήποτε νέο, χρειάζεται την υποστήριξη των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας για να επιτύχει.

Σας καλούμε να το αγκαλιάσετε!

ΤΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ:
1. Γυάλινες συσκευασίες
2. Χάρτινες συσκευασίες
3.Πλαστικές συσκευασίες
4.Αλουμινένιες και λευκοσιδηρές συσκευασίες.

ΤΙ ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ:
1. Υπολείμματα τροφών
2. Μπαταρίες
3.Ηλεκτρικές, ηλεκτρονικές συσκευές.
4. Οικοδομικά υλικά.
5.Τζάμια
6.Ρούχα- Υφάσματα
7.Κλαδιά δέντρων
8. Αντικείμενα από ξύλο, δέρμα, κλπ
9.CD-DVD κασέτες.