Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Προετοιμάζονται στη Ν.Δ. για τις εσωκομματικές εκλογές

Προετοιμάζονται στη Ν.Δ. για τις εσωκομματικές εκλογές

από 12nisospress
245 προβολές

Τον Μάιο θα διενεργηθούν –όπως όλα δείχνουν- οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέων κομματικών οργάνων (νομαρχιακές επιτροπές, τοπικές επιτροπές κ.λπ.) στη Νέα Δημοκρατία, με την ολοκλήρωση, της διετούς θητείας τους.
Την διεξαγωγή τους επιβεβαίωσε και στην πρόσφατη επίσκεψή του στην Ρόδο ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου.
Και παρά το γεγονός πως μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική εγκύκλιος από το Οργανωτικό της Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο καταγράφεται κινητικότητα από ενδιαφερόμενους για την προεδρία της ΝΟΔΕ.
Μέχρι στιγμής πέραν της υποψηφιότητας του κ. Μηνά Νικολάου (ο οποίος γνωστοποίησε τις προθέσεις και τα σχέδιά του μέσω συνέντευξής του στην «δημοκρατική») ακούστηκαν και κάποια άλλα ονόματα, όπως του κ. Τάκη Μιχαήλου –ο οποίος έχει διατελέσει πρόεδρος της ΝΟΔΕ καθώς και σε άλλα κομματικά αξιώματα, του στελέχους της ΝΟΔΕ κ. Γιώργου Καντή ακόμη και του πρώην περιφερειακού συμβούλου κ. Μιχάλη Μπαριανάκη.
Ωστόσο, δεν είναι ακόμη τίποτε σίγουρο, μέχρι να εκδοθεί επισήμως η σχετική εγκύκλιος. Ενδεχομένως κάποιοι ενδιαφερόμενοι να θέλουν να κρατήσουν κλειστά τα χαρτιά τους μέχρι την κατάλληλη ώρα.
Να σημειωθεί ότι στη ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου, έχει παραιτηθεί από τον περασμένο χρόνο, η αντιπρόεδρος κα Φώνη Χατζηελευθερίου (για άγνωστους λόγους) η θέση της οποίας δεν έχει καλυφθεί μέχρι σήμερα.
Ο πρόεδρος κ. Παύλος Μπακίρης ωστόσο, παραμένει επικεφαλής προκειμένου να οδηγήσει το κομματικό όργανο στις εκλογές –αν και υπήρχαν φήμες για παραίτηση.
Όσον αφορά στις υποψηφιότητες, δεν αποκλείεται να κατέβει μόνον ένας υποψήφιος –οπότε δεν θα διεξαχθούν εκλογικές διαδικασίες και θα πρέπει να συνταχθεί τυπικά, ένα πρακτικό.
Σημειώνεται πως οι εσωκομματικές εκλογές θα διενεργηθούν όπως ορίζει το Καταστατικό του κόμματος με το κλείσιμο της διετούς θητείας –εκτός και αν προκύψει κάποιο γεγονός ή αποφασίσει ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης να δώσει παράταση στην θητεία των οργάνων.
Θυμίζουμε πως οι προηγούμενες εκλογές είχαν διεξαχθεί στις 13 Μαΐου 2018, οπότε αυτό τον μήνα λήγει η θητεία των κομματικών οργάνων.

«ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ» ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
Γι ακόμη μια φορά το σημείο αιχμής στην περιοχή μας θα είναι (εάν γίνουν εκλογές) αφενός το πού θα στηθούν κάλπες (σε ποια χωριά, τοπικές κοινότητες, νησιά ανάλογα με την ΔΗΜΤΟ κ.λπ.) και αφετέρου, η προσέλευση του κόσμου.
Οι επιτελείς της Ν.Δ. είναι αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι αυτή την φορά, η προσέλευση θα ξεπεράσει κατά πολύ τις προηγούμενες εκλογές καθώς η Ν.Δ. είναι πλέον στην κυβέρνηση, είναι αυτοδύναμη, ενώ στα Δωδεκάνησα μετρούν αρκετές νίκες με την εκλογή τεσσάρων βουλευτών, περιφερειάρχη, δημάρχου Ρόδου κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις