Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ

Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ

από 12nisospress
605 προβολές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε αυστηρά περιορισμένο πρωτόκολλο (χωρίς προσκεκλημένους και σε στενό υπηρεσιακό περιβάλλον), στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί πανελλαδικώς για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ παρουσία του Μητροπολίτη Ρόδου κκ Κύριλλου.

Πιο συγκεκριμένα ο νεοπροαχθείς στον βαθμό του Αντιστρατήγου Νικόλαος Φλάρης, που τοποθετήθηκε στην νευραλγική θέση του Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού παρέδωσε την Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ στο Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, Διοικητή μέχρι πρότινος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΟΣ ΔΚΤΗ 95 ΑΔΤΕ

  

Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατιώτες, Εθνοφύλακες και Πολιτικό Προσωπικό.

Κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ τοποθετήθηκα ως Επιτελάρχης του ΓΕΣ, σε μία νέα έπαλξη-πρόκληση για κάθε Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς.
Διακατέχομαι από συναισθήματα βαθιάς συγκίνησης και τιμής διότι αποχωρίζομαι όλους εσάς, εκλεκτούς και πολύτιμους συνεργάτες μου, ανεξαρτήτως θέσεως και βαθμού, στυλοβάτες στη Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ, που πριν ένα χρόνο μου εμπιστεύτηκε η Ηγεσία.
Τιμώ ιδιαίτερα όλους τους άξιους προκατόχους μου για το έργο που παρήγαγαν, ώστε η 95 ΑΔΤΕ να ευρίσκεται στο πολύ υψηλό επίπεδο που την παρέλαβα με την ανάληψη των καθηκόντων μου.
Τηρώντας τις παραδόσεις και αναλογιζόμενος την ύψιστη τιμή και ευθύνη που επωμιστήκαμε, εργαζόμενοι νυχθημερόν πετύχαμε στο μείζον όλους τους ΑΝΣΚ που έθεσα στην υλοποίηση του οράματός μου, αφιερώνοντας υπομονή, επιμονή, περίσσιο φιλότιμο και αναρίθμητες θυσίες, προτάσσοντας το “Eμείς”, έναντι του “Eγώ”. Γι αυτό έχω ήσυχη την συνείδησή μου, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και αισθάνομαι υπερηφάνεια, δηλώνω δε απερίφραστα ότι, με συνισταμένη την κοινή μας προσπάθεια και πίστη στις προσδοκίες μας, φέραμε εις πέρας κατά τον ιδανικότερο τρόπο την ιερή αποστολή μας.
Τήρησα την υπόσχεσή μου ότι η διοίκησή μου θα ήταν ανθρωποκεντρική σύμφωνα με τον νόμο και τους Στρατιωτικούς κανονισμούς, ενστερνιζόμενος ότι η βασική ισχύς κάθε μάχιμης δύναμης εδράζεται στο ανθρώπινο δυναμικό. Επιδίωξα δε, να είμαι δίκαιος και ειλικρινής συνεργάτης, πρόθυμος αποδέκτης των αιτημάτων σας και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο σας.
Σας αξίζουν συγχαρητήρια για τις αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και βολές υψηλού βαθμού ρίσκου αλλά και κινδύνου, την τεχνική σας κατάρτιση, την εργώδη προσπάθειά σας για τη συντήρηση και διαφύλαξη του κυρίου υλικού, του όγκου των εργασιών αμυντικής οχύρωσης και την έξοχη και σοφή διαχείριση της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης, διατηρώντας ακέραιο και αλώβητο το πολύτιμο αγαθό «της άμυνας και της ασφάλειας», επιτρέποντας στους κατοίκους και ακρίτες των νησιών μας να αφοσιωθούν απερίσπαστοι σε έργα ειρήνης, δημιουργίας και ευημερίας.
Είναι απόλυτα αναγκαίο σε τούτο τον ακριτικό χώρο σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή που ταλανίζεται από προκλητικές φραστικές δηλώσεις και ωμές διεκδικήσεις του εθνικού μας χώρου με πρωτοφανείς εξοπλισμούς της γειτονικής χώρας, να συνεχίσουμε την προβολή ύψιστης επαγρύπνησης, αποτροπής και συνεχή επαύξηση της επιχειρησιακής μας ετοιμότητας. Μόνο τα ανωτέρω είναι ικανά να ματαιώσουν τις ύπουλες επεκτατικές βλέψεις των γειτόνων μας.
Πέρα όμως του καθαρού στρατιωτικού σας έργου βρεθήκατε αρωγοί και συμπαραστάτες όπου κι όταν χρειάστηκε στους ακρίτες και υπερήφανους κατοίκους των νησιών μας με αξιοζήλευτη κοινωνική και ανθρώπινη προσφορά.
Την ώρα αυτή που σας αποχωρίζομαι αισθάνομαι να ευχαριστήσω:

– Το Θεό που μου έδωσε υγεία και δύναμη να πορευθώ με αξιοπρέπεια και επιμονή και με αξίωσε να ολοκληρώσω αλώβητος το χρέος μου.
– Την Ηγεσία που μου εμπιστεύτηκε την Διοίκηση αυτού του Επίλεκτου Σχηματισμού.
– Όλους εσάς που μου συμπαρασταθήκατε με οποιοδήποτε τρόπο χτίζοντας μοναδικές σχέσεις με το συνάδελφο και τον υφιστάμενο.
– Τους αγαπητούς και εξαίρετους εθνοφύλακες για την αμέριστη βοήθειά τους, έχοντας τάξει τη ζωή τους στην άμυνα των ακριτικών νησιών μας.
– Το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο για τις ευχές του, την καθολική συμπαράστασή του και περίσσεια αγάπη καθώς και ευλογία στην ανέγερση του μικρού ναού μας.
– Από βάθος καρδιάς τους δωρητές μας, πολίτες της τοπικής κοινωνίας για την προσφορά και ανέγερση του υπέροχου Ναού μας «Παναγία η Νικοποιός».
– Τις Διοικήσεις και το προσωπικό του άλλων Κλάδων των ΕΔ (ΠΝ, ΠΑ), Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Πυροσβεστικής για την άριστη συνεργασία σε όλους τους τομείς δράσης.
– Τις τοπικές αρχές για την άψογη συνεργασία μας και τον κάθε πολίτη της Ρόδου και των νησιών μας για την απλόχερη αγάπη τους.
– Τέλος, την πολύτιμη οικογένεια μου, που ήταν στυλοβάτης και πηγή άντλησης δύναμης, διακτινιζόμενοι πολλές φορές εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις για να είναι δίπλα μου.
Είμαι ιδιαίτερα τυχερός που μου δόθηκε η ευκαιρία να ζήσω το μεγαλείο της Δωδεκανήσου και ειδικότερα τη ζωγραφιά σε θάλασσα παραμυθιού, το «σταυροδρόμι πολιτισμού», το μαγευτικό Καστελόριζο.
Θα αναζητώ το μοναδικό κυματισμό της σημαίας στα χέρια του Έλληνα Στρατιώτη πάνω στο Ελληνιστικό Κάστρο της αγέρωχης Κυρά της Ρώ, και ένα ταπεινό προσκύνημα στον Άη Νικόλα της Στρογγύλης, μια ανάσα από τις Τουρκικές ακτές.
Στο Νέο Διοικητή Υποστράτηγο Χούπη Δημήτριο, αγαπητό φίλο και εξαίρετο Αξιωματικό με λαμπρή μέχρι τώρα πορεία που αναλαμβάνει τη Διοίκηση της Μεραρχίας εύχομαι υγεία, δύναμη και καλή Επιτυχία στα καθήκοντά του. Είμαι βέβαιος ότι η ανοδική πορεία σας θα συνεχισθεί με την καθοδήγησή του, την στήριξη όλων σας και τη βοήθεια της Παναγίας Νικοποιού.
Απερχόμενος, σας αποχαιρετώ με αγάπη, εκτίμηση και σεβασμό για το υπέροχο έργο που επιτελείτε. Αισθάνομαι δε την ανάγκη να σφίξω το χέρι ΟΛΩΝ ΣΑΣ για τον υπέροχο χρόνο ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ που μου χαρίσατε. Υποκλίνομαι ευλαβικά στις ένδοξες πολεμικές σημαίες της Μεραρχίας, του Συντάγματος και των Μονάδων της, αποτίνω τον προσήκοντα σεβασμό στους νεκρούς της Πατρίδας μας που έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι υπέρ βωμών και εστιών και σας καλώ να αναφωνήσουμε:

Ζήτω το Έθνος

Ζήτω ο Στρατός

Ζήτω η 95 ΑΔΤΕ

 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ»

 

Αξιωματικοί, Ανθυπασπιστές και Οπλίτες, Επαγγελματίες, Στρατεύσιμοι, Εθνοφύλακες και Έφεδροι της 95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ».

Αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του διοικητού της 95 ΑΔΤΕ. Το γεγονός αυτό περιποιεί εξαιρετική τιμή στο πρόσωπό μου και με καθιστά υπερήφανο καθώς στη διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ έχουν διακριθεί εξέχουσες ηγετικές προσωπικότητες και άριστοι αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και της Πατρίδος γενικότερα, μεταξύ των οποίων και ο καταξιωμένος και πετυχημένος απερχόμενος Διοικητής και νυν Επιτελάρχης του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Αντιστράτηγος Φλάρης Νικόλαος, ο οποίος επιτέλεσε σημαντικότατο έργο, προσθέτοντας το δικό του ισχυρό αποτύπωμα, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο και στον οποίο εκφράζω από βάθους καρδίας τις θερμές ευχαριστίες για τη σημαντικότατη προσφορά του στο Έθνος.
Πρώτιστο καθήκον μου να υποκλιθώ με υπέρτατο σεβασμό, υποκλινόμενος ευλαβικώς ενώπιον του παριστάμενου Ιερού Κειμηλίου της Πολεμικής Σημαίας της 95 ΑΔΤΕ και να απονείμω τον προσήκοντα φόρο τιμής στις Πολεμικές Σημαίες των Συγκροτημάτων και των Μονάδων της ΑΔΤΕ.

Αποτίω φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης και σεμνύνομαι, μνημονεύοντας τους υπέρ της Πίστεως και Πατρίδος Αθανάτους ηρωικώς πεσόντες Αξιωματικούς, Οπλίτες, Εθνοφύλακες και Εφέδρους, στους Απανταχού Αγώνες υπέρ της Ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του Έθνους, καθώς και στους πεσόντες συναδέλφους, επαγγελματίες και στρατευσίμους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος στην ειρηνική περίοδο.

Σέβομαι το εξαιρετικό έργο που έχετε επιτελέσει και σας καλώ να συνεχίζετε άοκνα τις προσπάθειες σας για τη διατήρηση και έτι περαιτέρω βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας της ΑΔΤΕ, συνεχίζοντας το έργο, τη στοχοθεσία και το ισχυρό αποτύπωμα που έθεσε κατά την Διοίκησή του ο Αντιστράτηγος Φλάρης Νικόλαος.

Δηλώνω ότι θα αφιερώσω ιεραποστολικά όλη μου την ενέργεια, τη δυναμική και το χρόνο μου προκειμένου να συμβάλω έτι περαιτέρω στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την ικανότητα αποτροπής της ΑΔΤΕ σε κάθε σπιθαμή του νοτίου συμπλέγματος της Δωδεκανήσου των 420 νησιών, μικρονήσων και βραχονησίδων, που όπως όλοι μας γνωρίζουμε ότι λόγω γεωγραφικής θέσης, του στρατηγικού ενδιαφέροντος αλλά και του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού της τοπικής κοινωνίας αποτελούν την καρδιά, τον πολλαπλασιαστή ισχύος και το κομβικό κέντρο βάρους όχι μόνο του Αιγαίου αρχιπελάγους και της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και της Πατρίδας μας γενικότερα.

Ως παρακαταθήκη και δείκτη επιτυχίας των ανωτέρων, αποτελεί η συνεχής και αταλάντευτη εκ μέρους μας διαφύλαξη ως κόρης οφθαλμού, της εδαφικής ακεραιότητας και του περιβάλλοντος Ειρήνης και Ασφάλειας με γνώμονα ότι η φιλοπατρία για όλους μας, υπέχει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό και εκδηλώνεται με την ανενδοίαστη προθυμία προς την υπέρτατη των θυσιών , την θυσία της ζωής μας.

Το ανθρώπινο δυναμικό υπήρξε και παραμένει το καλύτερο οπλικό σύστημα και ως εκ τούτου η Διοίκηση μου θα είναι πρωτίστως ανθρωποκεντρική, σε πλήρη συμφωνία με τους νόμους και τους στρατιωτικούς κανονισμούς.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως ότι θα ζητηθεί από εσάς θα είναι πρωτίστως σε υπερθετικό βαθμό απαιτητό από τον εαυτό μου.

Αποτελεί αξιωματική θέση, η αδιαμφισβήτητη εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας, καθώς και η ολοκληρωτική αφοσίωση σας προς την Πατρίδα, ειδικότερα στο στόχο της επιτυχούς προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας της περιοχής ευθύνης της ΑΔΤΕ και την οποία νυχθημερόν υπερασπίζεστε άπαντες με ευλάβεια και με υπερηφάνεια ανεξαρτήτου βαθμού και θέσης.

Γνώμονας της επιτυχίας και της ποιοτικής υπεροχής είναι η καλλιέργεια στο μέγιστο βαθμό όλων των στρατιωτικών αρετών, η πίστη στις ιδέες και τα ιδεώδη καθώς και η διαφύλαξη των άυλων αρχών και αξιών, με πρώτιστη αυτή της πειθαρχίας, πάντοτε όμως σε συνδυασμό με την αισιοδοξία, το χαμόγελο και τη γενναιοψυχία.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από τα βάθη της ιστορίας και σκοπεύουμε να παραμείνουμε εδώ στα ιερά και όσια ποτισμένα με το αίμα των ηρώων χώματα και βαθιά γαλάζια θάλασσα της Πατρίδας μας, με κάθε κόστος διατηρώντας ως φάρο των ενεργειών μας τη ρήση της 95 ΑΔΤΕ «ΦΥΛΑΞΑΣΘΑΙ ΧΡΕΟΣ».

Κύριο έργο μας να αποδεικνύουμε σε κάθε δράση και ενέργεια , ότι ο Ελληνικός Στρατός πιστός στο καθήκον, με αποφασιστικότητα και ιστορική μνήμη, συνεχίζει αταλάντευτα να διαχειρίζεται με επιτυχία το παρόν, διαμορφώνοντας παράλληλα το μέλλον, κάνοντας άλμα στο χρόνο μεγαλύτερο από τη φθορά, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο εθνικός μας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης.

Με τη βεβαιότητα ότι όλοι, με τη βοήθεια του πανάγαθου Θεού, τις Πρεσβείες της προστάτιδος του Ελληνισμού Υπερμάχου Στρατηγού μας και υπό την σκέπην των «Εν Δωδεκανήσω» Αγίων, θα εκτελέσουμε την αποστολή μας στο ακέραιο με επιμονή, με πάθος, με αποφασιστικότητα και όραμα για εξασφάλιση της νίκης, εύχομαι υγεία, δύναμη και επιτυχία
και Σας καλώ να αναφωνήσουμε:
Ζήτω το Εθνος
Ζήτω ο Στρατός
Ζήτω η 95 ΑΔΤΕ.

Yποστράτηγος Δημήτριος Χούπης

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις