Αρχική Νέα Ελλάδας Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν μεταφέρετε έναν γονέα σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν μεταφέρετε έναν γονέα σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων

61 προβολές

Η απόφαση να πάει κάποιος έναν γονέα σε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων είναι μια δύσκολη απόφαση που απαιτεί προσεκτική εξέταση πολλών παραγόντων. Από τη μία πλευρά, οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μπορούν να παρέχουν ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για ηλικιωμένους που χρειάζονται βοήθεια στις καθημερινές δραστηριότητες διαβίωσης. Από την άλλη πλευρά, η εγκατάλειψη του σπιτιού και του οικείου περιβάλλοντος μπορεί να είναι μια δυσάρεστη εμπειρία για τους ηλικιωμένους. Ακολουθούν ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν λάβετε την απόφαση να μετακινήσετε έναν γονέα σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων.

 

Πλεονεκτήματα των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων

 

Ασφάλεια: Οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων παρέχουν ένα ασφαλές περιβάλλον για τους ηλικιωμένους. Είναι στελεχωμένα με εκπαιδευμένους επαγγελματίες που μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους σε καθημερινές δραστηριότητες όπως το μπάνιο, το ντύσιμο και τη διαχείριση φαρμάκων. Επιπλέον, οι περισσότερες εγκαταστάσεις διαθέτουν μέτρα ασφαλείας, όπως κιγκλιδώματα, συστήματα κλήσεων έκτακτης ανάγκης και προσωπικό ασφαλείας.

 

Κοινωνικοποίηση: Οι μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων παρέχουν ευκαιρίες κοινωνικοποίησης με άλλους ηλικιωμένους. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των συναισθημάτων μοναξιάς και απομόνωσης, τα οποία είναι κοινά μεταξύ των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι.

Κοινωνικές δραστηριότητες όπως εκδρομές, βραδιές παιχνιδιών και μαθήματα άσκησης μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας.

 

Πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη: Οι μονάδες αυτές συνήθως διαθέτουν επαγγελματίες υγείας και προσωπικό, όπως νοσοκόμες και γιατρούς, οι οποίοι μπορούν να παρέχουν ιατρική περίθαλψη και βοήθεια. Επιπλέον, οι περισσότερες εγκαταστάσεις έχουν συνεργασίες και με εξωτερικούς γιατρούς για να διασφαλίσουν ότι οι ηλικιωμένοι θα έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα όταν χρειαστεί 24/7.

 

Σημεία που πρέπει να προσέξετε

 

● Η μετακόμιση σε μία μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία για τους ηλικιωμένους που εκτιμούν την ανεξαρτησία τους. Μπορεί να αισθάνονται σαν να χάνουν τον έλεγχο της ζωής τους και ότι θα πρέπει να βασίζονται σε άλλους για βοήθεια στις καθημερινές τους δραστηριότητες.

 

● Κάποιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων μπορεί να είναι ακριβές, ειδικά για εκείνους που δεν έχουν μακροχρόνια ασφάλιση. Το κόστος διαμονής μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με το επίπεδο των υπηρεσιών και την τοποθεσία που ειναι οι εγκαταστάσεις. Αυτό μπορεί να είναι μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για ορισμένες οικογένειες.

 

● Ανάλογα με την τοποθεσία, ενδέχεται να υπάρχουν περιορισμένες επιλογές για μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την εύρεση μιας εγκατάστασης που να ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις του ηλικιωμένου και της οικογένειάς του.

 

● Αν και σπάνιος, υπάρχει κίνδυνος κακοποίησης ή παραμέλησης σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Είναι σημαντικό να ερευνήσετε διεξοδικά και να επισκεφθείτε πιθανές εγκαταστάσεις για να διασφαλίσετε ότι έχουν καλή φήμη και να δίνουν προτεραιότητα στην φροντίδα τους.

 

● Πριν επιλέξετε μια μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, είναι σημαντικό να αξιολογήσετε το επίπεδο φροντίδας που χρειάζεται ο ηλικιωμένος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό του τύπου της εγκατάστασης και του επιπέδου των απαιτούμενων υπηρεσιών.

 

● Εξετάστε τη θέση της εγκατάστασης και εάν είναι βολικό για τα μέλη της οικογένειας να το επισκεφτούν. Επίσης, σκεφτείτε το κλίμα και αν ο ηλικιωμένος μπορεί να ζει άνετα εκεί.

 

● Ερευνήστε διεξοδικά τις εγκαταστάσεις την μονάδας και επισκεφθείτε τις αυτοπροσώπως για να αποκτήσετε μια αίσθηση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της φροντίδας που παρέχεται. Μιλήστε με άλλους κατοίκους και με τις οικογένειές τους για να ακούσετε τις απόψεις τους για την εγκατάσταση.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις