Αρχική Νέα Κόσμου Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναταραχή στο Κρεμλίνο μετά την «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από τους χάρτες της Google

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αναταραχή στο Κρεμλίνο μετά την «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από τους χάρτες της Google

88 προβολές

Οι φωτογραφίες ήταν πάντα διαθέσιμες προς το κοινό απαντάει η εταιρεία

Αναταραχή έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες στο Κρεμλίνο έπειτα από την «αποκάλυψη» των ρωσικών βάσεων από δορυφορικούς χάρτες. Οι συγκεκριμένοι χάρτες έχουν αναρτηθεί  στον λογαριασμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Twitter, ο οποίος, αν και δεν έχει επαληθευτεί, έχει αναφερθει στο παρελθόν από τον επίσημο λογαριασμό του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση στο Twitter η Google δεν λογοκρίνει πλέον τις φωτογραφίες, γι’ αυτό και δεν φαίνονται θολές. Μετά και από αυτή την εξέλιξη η ουκρανική πλευρά εκτιμά ότι η Google τάσσεται στο πλευρό της Ουκρανίας. Παράλληλα επισημαίνεται πως όλες οι στρατιωτικές και στρατηγικές θέσεις των Ρώσων πλέον είναι ορατές στους χάρτες Google με μέγιστη ανάλυση περίπου 0,5 μέτρων ανά pixel.

Μεταξύ των τοποθεσιών που πλέον είναι ορατές βρίσκεται το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Admiral Kuznetsov», μια βάση αποθήκευσης πυρηνικών όπλων στο Μούρμανσκ, το προηγμένο ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-57 καθώς και αεροπορικές βάσεις σε στρατηγικές περιοχές στο Kurss και την Kamchatka.

"Admiral Kuznetsov" the strike force of the Russian Navy. Documentary

Τι απαντάει η Google

Στο μεταξύ η Google απάντησε ότι οι φωτογραφίες ήταν πάντα ελεύθερα διαθέσιμες για τους χρήστες ενώ εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην πολιτική «θόλωσης» ευαίσθητων τοποθεσιών και ότι οι εικόνες ήταν πάντα διαθέσιμες. «Δεν έχουμε κάνει καμία αλλαγή στο θόλωμα των δορυφορικών μας εικόνων στη Ρωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις