Αρχική Νέα Ελλάδας “Βόμβα” από την ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί από κορονοϊό παραμένουν μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων

“Βόμβα” από την ΠΟΕΔΗΝ: Νεκροί από κορονοϊό παραμένουν μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων

από 12nisospress
198 προβολές

Σε μία σοκαριστική αποκάλυψη ότι νεκροί από κορονοϊό παραμένουν για μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων, προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως επισημαίνει, οι συγγενείς μέσω δικηγόρων δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς, εάν δεν υποβληθούν πρώτα σε νεκροψία ώστε να διευκρινιστεί η αιτία θανάτου.

“Πραγματικά δεν αντιλαμβανόμαστε τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ταφή κάποιων ασθενών νοσοκομείων που πεθαίνουν από κορονοϊό, όταν οι συγγενείς αμφισβητούν την αιτία θανάτου. Δεν τους παραλαμβάνουν. Ζητάνε να υποβληθούν σε νεκροψία πολλές φορές με δικηγόρο χωρίς να διαθέτουν εντολή Εισαγγελέα. Τη νεκροψία την παραγγέλνουν οι θεράποντες ιατροί. Διαφορετικά οι συγγενείς πρέπει να απευθυνθούν στην Εισαγγελία”, τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, “καλά κάνουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων και ζητάνε εντολή Εισαγγελέα. Κανείς δεν ξέρει τελικά αν απευθύνονται στην Εισαγγελία”.

Έτσι, νεκροί από κορονοϊό παραμένουν επί μήνες στα ψυγεία των νεκροθαλάμων των νοσοκομείων αφού αρνούνται να τους παραλάβουν οι συγγενείς χωρίς νεκροψία, με αποτέλεσμα να είναι έντονη η δυσοσμία και να υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, συμπληρώνει ο Μιχάλης Γιαννάκος. Και αυτό γιατί οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων διαθέτουν ψυγεία συντήρησης κι έτσι δεν μπορούν να κρατούν νεκρούς επί πολλές ημέρες.

γιατρός

ΠΟΕΔΗΝ: Νεκρή από κορονοϊό παραμένει επί 4 μήνες στο Αττικόν

Ως παράδειγμα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ έφερε ένα πρωτοφανές περιστατικό στο Αττικόν Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στον νεκροθάλαμο υπάρχει μία νεκρή γυναίκα από κορονοϊό εδώ και τέσσερις μήνες, από την 1η Ιουνίου 2021. Οι γιατροί δεν έκριναν σκόπιμο να γίνει νεκροψία. Ωστόσο, έπειτα από ημέρες προσήλθαν οι συγγενείς να παραλάβουν την νεκρή για νεκροψία.

“Η διοίκηση του Νοσοκομείου ορθώς ενήργησε και ζήτησε εντολή Εισαγγελέα. Έκτοτε τέτοια εντολή δεν έχει εκδοθεί και η νεκρή παραμένει για τέσσερεις μήνες στο νεκροθάλαμο με ψυγεία συντήρησης του Νοσοκομείου Αττικόν με έντονη δυσοσμία. Αρνούνται να τη παραλάβουν”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ για να συμπληρώσει πως “θα πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν μπορεί να παίζει κανείς με τη δημόσια υγεία”.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις