Αρχική Νέα Ελλάδας Πιερρακάκης: Ανανέωση διαβατηρίων ψηφιακά σε μερικές εβδομάδες – Τι θα αλλάξει για το γνήσιο της υπογραφής

Πιερρακάκης: Ανανέωση διαβατηρίων ψηφιακά σε μερικές εβδομάδες – Τι θα αλλάξει για το γνήσιο της υπογραφής

από 12nisospress
179 προβολές

Εντός μερικών εβδομάδων θα είναι έτοιμη η εφαρμογή για την ψηφιακή ανανέωση διαβατηρίων, όπως γνωστοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση εάν θα απαλλάξει και υπηρεσίες όπως είναι τα αστυνομικά τμήματα είπε τα εξής: “σε ό,τι αφορά τις εξουσιοδοτήσεις και τις υπεύθυνες δηλώσεις, το ξέρετε το παρέχουμε ήδη από το gov.gr. Tι μας εκκρεμεί; Το γνήσιο της υπογραφής για άλλα έγγραφα. Πριν από το τέλος της χρονιάς θα το παρέχουμε και αυτό ψηφιακά ως υπηρεσία μέσω του gov.gr”.
“Δηλαδή να το πω απλά, το γνήσιο της υπογραφής συνολικά θα παρέχεται μέσω του gov.gr.

Άρα έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Θεωδορικάκο να αποσυμφορηθούν τα αστυνομικά τμήματα. Και ο στόχος είναι γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες, όχι μόνο τα κλασσικά πράγματα που κάνει κανείς σε ένα αστυνομικό τμήμα όπως για παράδειγμα είναι η απώλεια ταυτότητας η δήλωση που το έχουμε ψηφιοποιήσει ήδη, αλλά και πράγματα που γίνονται και σε άλλες χώρες “όπως για παράδειγμα να μπορεί κανείς να ανανεώσει το διαβατήριό του με έναν εύκολο τρόπο” τόνισε ο κ. Πιερρακάκης και πρόσθεσε:

“Μια ανανέωση θα πρέπει να μπορεί να γίνεται εύκολα εάν κάποιος αναρτήσει μια φωτογραφία και πληρώσει ένα παράβαλο. Αυτό γίνεται σε πολλές χώρες”.

Στη ερώτηση πότε θα είναι έτοιμο το project με το διαβατήριο είπε ότι αυτό “είναι θέμα μερικών εβδομάδων”.

Για το freedom pass data
Κυριάκος Πιερρακάκης-ψηφιακά διαβατήρια

Ο κ. Πιερρακάκης μίλησε και για το Freedom Pass Data, δηλ. για το δωρεάν πακέτο δεδομένων μεγέθους 50GB που αφορά στους νέους 15-17 ετών που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού. Όπως είπε χθες έγιναν περίπου 14.000 αιτήσεις στην πλατφόρμα και οι 11.000 έχουν ήδη πιστωθεί.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις