Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ η παράδοση-παραλαβή της 95 ΑΔΤΕ

Παρουσία του Διοικητή της ΑΣΔΕΝ η παράδοση-παραλαβή της 95 ΑΔΤΕ

από 12nisospress
872 προβολές

Το πρωί της προσεχούς Πέμπτης, σε αυστηρά περιορισμένο πρωτόκολλο, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που έχουν ληφθεί πανελλαδικώς για την ανάσχεση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της 95 ΑΔΤΕ παρουσία του Αντιστράτηγου Πέτρου Δεμέστιχα, νέου Διοικητή της ΑΣΔΕΝ.
Πιο συγκεκριμένα ο νεοπροαχθείς στον βαθμό του Αντιστρατήγου Νικόλαος Φλάρης, που τοποθετήθηκε στην νευραλγική θέση του Επιτελάρχη του Γενικού Επιτελείου Στρατού θα παραδώσει την Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ στο Υποστράτηγο Δημήτριο Χούπη, Διοικητή μέχρι πρότινος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων.

O νεοπροαχθείς στον βαθμό του Αντιστρατήγου Νικόλαος Φλάρης

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο νέος Στρατηγός έχει εμπειρία στα ακριτικά νησιά και έχει αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων ως Διοικητής αλλά και Επιτελάρχης της 80 ΑΔΤΕ στην Κω.
Ο Υποστράτηγος Δημήτριος Χούπης, που γεννήθηκε το 1965 στα Νέα Κερδύλλια Σερρών, πέραν της εντυπωσιακής Στρατιωτικής του καριέρας, είναι Διδάκτωρ με άριστα του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ στα Συστήματα Μετάδοσης της Πληροφορίας.
Διαθέτει μεταπτυχιακούς τίτλους εξειδίκευσης στα αντικείμενα «Στρατηγική και Διπλωματία», στο «Στρατηγικό Σχεδιασμό και Διαχείριση Κρίσεων» καθώς και την 7η ΕΣ μεταπτυχιακού σεμιναρίου «δια βίου μάθησης» στο Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ. Είναι τακτικό μέλος της Ακαδημίας Στρατηγικών Αναλύσεων, και έχει δημοσιεύσει πλήθος επιστημονικών εργασιών, άρθρων, μελετών και ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια σε αντικείμενα της διδακτορικής του διατριβής, κρυπτασφάλειας και κυβερνοπολέμου και ειδικά θέματα Μη Επανδρωμένων Συστημάτων.
Στο μεταξύ Υποδιοικητής της 95 ΑΔΤΕ ανέλαβε ο νεοπροαχθείς στον βαθμό του Ταξίαρχου Σπυρίδων Κογιάννης του Αθανασίου, ο οποίος υπηρετούσε στην 13η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) και θεωρείται ως ένας από τους πλέον έμπειρους αξιωματικούς των καταδρομών. Η 13η ΔΕΕ περιλαμβάνει αριθμό Μοιρών Αμφιβίων Καταδρομών (ΜΑΚ) συμπεριλαμβανομένης και της περιβόητης Ζ΄ ΜΑΚ που συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 1996, μερικούς μήνες μετά την κρίση των Ιμίων, το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) καθώς και μονάδες διοίκησης (λόχο στρατηγείου), υποστήριξης μάχης (13ο Λόχο Διαβιβάσεων) και υποστήριξης (13ο Λόχο Τεχνικού).
Ως Επιτελάρχης της 95 ΑΔΤΕ θα αναλάβει προσεχώς ο Συνταγματάρχης Αεροπορίας Στρατού κ. Ελευθέριος Οικονόμου του Βασιλείου.
Τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να ανακοινωθούν και οι τοποθετήσεις των Συνταγματαρχών για να «κλείσει» το σχήμα διοίκησης και ιεραρχίας της 95 ΑΔΤΕ.
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις του Συμβουλίου για την τοποθέτηση σε θέσεις ευθύνης στην Ρόδο του Συνταγματάρχη (ΠΒ) κ. Ιωάννη Κελιαφάνου Επιτελάρχη της 95 ΑΔΤΕ και του Συνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Θανάση Τσιλιμπάρη Βοηθού Επιτελάρχη.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις