Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Λέρο

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Λέρο

από 12nisospress
206 προβολές

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

31 Αυγούστου 2021

 

ΘΕΜΑ: «Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για τις διακοπές ηλεκτροδότησης στη Λέρο»

 

«Το πρόβλημα με τις διακοπές της ηλεκτροδότησης της Λέρου είναι πολύ σοβαρό και απαιτεί ένα νέο σχεδιασμό από την πλευρά της ΔΕΗ», επισημαίνει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας σε παρέμβασή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τονίζει ότι το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου υπήρξαν πολύωρες διακοπές ρεύματος που έφτασαν τις 15 ώρες σε ε ένα νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και οι διακοπές ηλεκτροδότησης δεν δημιουργούν μόνο προβλήματα στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και στη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης για την υδροδότηση.

Ο κ. Κόνσολας καταθέτει τρεις προτάσεις που πρέπει να συμπεριληφθούν στο νέο σχεδιασμό της ΔΕΗ για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Λέρου:

1ον: Την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο νησί.

2ον: Νέο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αφού το υπάρχουν περνάει από δύσβατες και ορεινές περιοχές της Καλύμνου, με αποτέλεσμα σε περίπτωση βλάβης να είναι δύσκολη η αποκατάσταση.

3ον: Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού στους ΑΣΠ της ΔΕΗ σε Κω και Κάλυμνο.

«Οι πολίτες της Λέρου ζητούν το αυτονόητο: η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση είναι το αυτονόητο. Το Κράτος αλλά και η ΔΕΗ θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες», αναφέρει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου.

 

Αθήνα, 30 Αυγούστου 2021

Α.Π.: 8628/30.8.2021

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

 

ΘΕΜΑ: «Ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Λέρο»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Μέσα στο καλοκαίρι, νησιά της Δωδεκανήσου, όπως η Κως, η Κάλυμνος, η Λέρος και οι Λειψοί αντιμετώπισαν προβλήματα διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Στη Λέρο τα προβλήματα αυτά συνεχίζονται και το διήμερο 25 και 26 Αυγούστου υπήρξαν πολύωρες διακοπές ρεύματος που έφτασαν τις 15 ώρες.

Αν το προηγούμενο διάστημα, συγκεκριμένα στις αρχές Αυγούστου, οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση αποδίδονταν στη φωτιά που κατέστρεψε 11 πυλώνες της ΔΕΗ στην Κάλυμνο, το γεγονός ότι οδηγηθήκαμε σε νέες και πολύωρες διακοπές ηλεκτροδότησης, αποδεικνύει ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σοβαρό.

Επισημαίνω ότι η Λέρος είναι ένα νησί που αποτελεί τουριστικό προορισμό και οι διακοπές ηλεκτροδότησης δεν δημιουργούν μόνο προβλήματα στις επιχειρήσεις που

δραστηριοποιούνται στον τουρισμό αλλά και στη λειτουργία των μονάδων αφαλάτωσης για την υδροδότηση.

Όπως επισημαίνεται, το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και απαιτεί ένα νέο σχεδιασμό από την πλευρά της ΔΕΗ που θα πρέπει να περιλαμβάνει:

1ον: Την εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγών ζευγών στο νησί.

2ον: Ένα νέο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αφού το υπάρχουν περνάει από δύσβατες και ορεινές περιοχές της Καλύμνου, με αποτέλεσμα σε περίπτωση βλάβης να είναι δύσκολη η αποκατάσταση.

3ον: Αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου μηχανολογικού εξοπλισμού στους ΑΣΠ της ΔΕΗ σε Κω και Κάλυμνο.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Λέρο.

 

Ο Ερωτών Βουλευτής

 

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις