Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΑγαθονήσι Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

Παρέμβαση του πρωθυπουργού για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση ζητά ο δήμαρχος Αγαθονησίου

από 12nisospress
271 προβολές

Την παρέμβαση του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη για τα προβλήματα που υπάρχουν στην ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση του Αγαθονησίου, ζητά ο δήμαρχος του νησιού κ. Ευάγγελος Κ. Κόττορος.

Ειδικότερα στην επιστολή του αναφέρει τα εξής:
«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ
Ως δήμαρχος του ακριτικού νησιού του Αγαθονησίου, με λύπη, σας μεταφέρουμε τις έντονες διαμαρτυρίες και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων για την ελλιπή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτησή μας.

Κατά τα προηγούμενα χρόνια και μετά από ένα δύσκολο διάστημα και τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας, κατοχυρώσαμε ένα καλό ακτοπλοϊκό δίκτυο σύνδεσης του Αγαθονησίου με νησιά κορμούς Σάμο, Κω και Ρόδο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε θέματα υγείας, καθημερινότητας, διακίνησης αγαθών και προϊόντων και έδινε στους κατοίκους ένα αίσθημα ασφάλειας, γιατί εξασφαλιζόταν η συγκοινωνία και κατ’ επέκταση η προστασία της ποιότητας ζωής μας στο ακριτικό νησί μας σ’ έναν βαθμό ικανοποιητικό, σ’ αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.

Αυτό το ελάχιστο κεκτημένο, δημιούργησε μία βάση ανάπτυξης για τους κατοίκους της περιοχής, που δυστυχώς εδώ και αρκετό καιρό άρχισε η υποβάθμιση-μεγάλα χρονικά διαστήματα ακινησίας πλοίων, χωρίς αντικατάσταση, η εκτέλεση έκτακτων δρομολογίων, η εκτέλεση δρομολογίων με μικρά πλοία-η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα.

Αναφέρω μερικά: Δεν μεταφέρονταν αγαθά και προϊόντα με φορτηγά αυτοκίνητα, μηχανήματα έργων, προγραμματισμένες ιατρικές επισκέψεις, μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών και άλλα πολλά με αποκορύφωμα το κλείσιμο, λόγω οικονομικής ζημίας, από την ελλιπή αυτή ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση, της μοναδικής επιχείρησης που λειτουργεί στο νησί, τη Μονάδα Ιχθυοκαλλιέργειας, στην οποία απασχολούνται 20-30 άτομα και οι οποίοι θα μείνουν άνεργοι.

Κύριε πρωθυπουργέ
Κατοικούμε σε μία ευαίσθητη περιοχή της πατρίδας μας, το ακριτικό Αγαθονήσι και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Ως δημοτική αρχή, προσπαθούμεκαι έχουμε ως κύριο στόχο μας, λόγω της πολύπλευρης εθνικής, δημογραφικής, κοινωνικής και οικονομικής κρισιμότητας, όχι μόνο να συγκρατήσουμε στο νησί τους 150 κατοίκους, αλλά και να τους αυξήσουμε, ώστε το Αγαθονήσι να παραμείνει ζωντανό. Δυστυχώς όμως, όλα τα παραπάνω που σας αναφέρω κι άλλα προβλήματα, αντιστρατεύονται των ενεργειών και στόχων μας.

Οι κάτοικοι του Αγαθονησίου, είμαστε βέβαιοι ότι η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη εθνική και κοινωνική ευαισθησία, ώστε να επιλύσει με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο το σοβαρό πρόβλημα του ακτοπλοϊκού του Αγαθονησί.

Σας ευχαριστούμε θερμά και σας ευχόμαστε από καρδιάς υγεία και δύναμη για την επίλυση του δύσκολου έργου σας.

Με βαθιά εκτίμηση

Ο

δήμαρχος Αγαθονησίου
Ευάγγελος Κ. Κόττορος».

 

ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΩΝ 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις