Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Παράκτιος καθαρισμός του βόρειου και βορειοδυτικού μετώπου της Νισύρου

Παράκτιος καθαρισμός του βόρειου και βορειοδυτικού μετώπου της Νισύρου

147 προβολές

Ο «ΝΙΣΥΡΙΟ», ενεργός στην προστασία του περιβάλλοντος της Νισύρου, πραγματοποίησε με τη συνδρομή των κατοίκων τον παράκτιο καθαρισμό του Βορειοδυτικού/Βόρειου μετώπου του νησιού – από την παραλία «Χοχλάκους» έως τα Λουτρά των Πάλλων – ενώ παράλληλα καθαρίστηκαν οι δρόμοι από το Μανδράκι προς τους Πάλλους και προς το Παλιόκαστρο. 

Στη συνέχεια, με πολλή χαρά καλωσόρισε και φέτος την ομάδα του “Aegean Rebreath” στη Νίσυρο για ένα έντονο Σαββατοκύριακο ώστε να συνεχίσει την απορρύπανση των βυθών. Δώδεκα εθελοντές του “Aegean Rebreath” μαζί με την ομάδα του «ΝΙΣΥΡΙΟ», το Λιμενικό και ντόπιους πραγματοποιήσαμε υποβρύχιους καθαρισμούς στη μαρίνα των Πάλλων, τη βραχονησίδα «Περγούσα» και το Γυαλί.

Οι ειδικοί αναλυτές της ομάδας του “Aegean Rebreath” πραγματοποίησαν δειγματοληψία ιζήματος του θαλασσινού νερού της μαρίνας καθώς και μικροπλαστικού από την παραλία του Γυαλιού ώστε να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για την αποτίμηση της κατάστασης.

 

ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 2020-2021 – 2 ΤΟΝΟΙ:

ΥΠΟΒΡΥΧΙΟΣ 540 τεμάχια πλαστικού (10 εκ. έως 5 μ.), 140 κιλά δίχτυα, 65 μπερδεμένες κουλούρες πετονιάς, 34 ρόδες, 89 υφασμάτινα τεμάχια (κυρίως ρούχα), 182 μεταλλικά αντικείμενα (20 εκ. έως και 5 μ.), 72 γυάλινα αντικείμενα, 3,5 μεγάλα σακιά πλαστικά θραύσματα και σακούλες ΠΑΡΑΚΤΙΟΣ 2.375 τεμάχια πλαστικού (10εκ. έως 5 μ.), 20 κιλά δίχτυα, 15 υφασμάτινα τεμάχια (κυρίως ρούχα), 64 μεταλλικά αντικείμενα (20 εκ. έως 5 μ.), 30 γυάλινα αντικείμενα, 16,5 μεγάλα σακιά πλαστικά θραύσματα και σακούλες.

«Στόχος μας είναι του χρόνου να έχουμε καθαρίσει πλήρως τους βυθούς του νησιού ενώ θα εστιάσουμε στο επιβαρυμένο γειτονικό Γυαλί.

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την υποστήριξη του “CELEBRATE ISLANDS 2021” ένα ετήσιο δρώμενο που συνδιοργανώνεται από τους Conservatoire du Littoral, PIM, SMILO και GLISPA από το 2014, που αποσκοπεί στην προώθηση σε διεθνές επίπεδο θετικών δράσεων που λαμβάνουν χώρα σε μικρά νησιά, για να προωθήσουν από κοινού μέτρα που προστατεύουν τα νησιά, το φυσικό πλούτο αυτών των ιδιαίτερων περιοχών, και την αναγκαιότητα να τα προστατεύσουμε», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο «ΝΙΣΥΡΙΟ».

 

ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΗ ΦΥΣΗ ΦΥΣΙΚΗ

Ο «ΝΙΣΥΡΙΟ» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εστιάζει στη δημιουργία ενός νέου περιβάλλοντος διαβίωσης στη Νίσυρο με την ανακύκλωση του πλαστικού σκουπιδιού και την επαναχρησιμοποίησή του μέσα από κοινωνικές-πολιτιστικές δράσεις. Το πρόβλημα προκύπτει από την έλλειψη πηγών πόσιμου νερού στο νησί, αναγκάζοντας τους κατοίκους και τους επισκέπτες να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό.

Εξαιτίας των υψηλών επίπεδων συγκέντρωσης πλαστικών απορριμμάτων, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το επείγον ζήτημα της διαχείρισής τους. Ο «ΝΙΣΥΡΙΟ» σκοπεύει να μετατρέψει αυτό το πρόβλημα σε έναν νέο τρόπο ζωής μέσω της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δημιουργώντας έναν βιώσιμο τρόπο συμβίωσης και διαχείρισης του πλαστικού σκουπιδιού.

2e

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις