Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Παραγωγική επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στη Ρόδο

Παραγωγική επίσκεψη κλιμακίου της Ν.Δ. στη Ρόδο

106 προβολές

Π. Μαρινάκης: «Ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι αυτός ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρρα και τις επόμενες γενιές»

Τη Ρόδο επισκέφθηκαν χθες Τρίτη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέλιος Κονταδάκης οι οποίοι είχαν σειρά επαφών με τους τοπικούς θεσμικούς φορείς και με κομματικά στελέχη.
Η περιοδεία τους στη Ρόδο ξεκίνησε από την Πλατεία Αποστολίδη στην Ιαλυσό και στη συνέχεια οι κύριοι Μαρινάκης και Κονταδάκης, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μάνο Λογοθέτη, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο, τον Δήμαρχο Αντώνη Καμπουράκη και τον Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο.
Στο Δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας υπό τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Καμπουράκη στην οποία συμμετείχαν οι Βουλευτές Μάνος Κόνσολας και Βασίλης Υψηλάντης, η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας (ΔΕΕΠ) Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, Έφη Χαραλαμποπούλου, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Ρόδου της ΝΔ, Αντώνης Αρφαράς, οι Αντιδήμαρχοι Στράτος Καρίκης, Κώστας Ταρασλιάς, Τάσος Σπανός, Στέφανος Δράκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου, Μιχάλης Σοκορέλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, κ. Αντώνης Γιαννικουρής, η Υποψήφια Βουλευτής της ΝΔ, κα Ελευθερία Φτακλάκη, η Πολιτευτής της ΝΔ, Κατερίνα Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Β’ ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, Χρήστος Ροϊλός, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Σταύρος Τσαντής, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου, Θεοδόσης Καστανίδης.
Ο κ. Α. Καμπουράκης αναφέρθηκε στις επιτυχίες που σημείωσε ο προορισμός στον τουρισμό. Επεσήμανε ότι οι σημαντικές επιδόσεις των τελευταίων ετών οφείλονται στις προσπάθειες και στον επαγγελματισμό όλων των φορέων, επιχειρηματιών, επαγγελματιών και εργαζόμενων. Ο Τουρισμός, όπως δήλωσε ο δήμαρχος, συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του ΑΕΠ και υπογράμμισε την ανάγκη επαναφοράς των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Έθιξε επίσης μία σειρά από αυτοδιοικητικά θέματα, όπως την ανάγκη ενίσχυσης του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου. Οι αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν σε ζητήματα που είχαν να κάνουν με τον τομέα ευθύνης του καθενός.
Ο κ. Π. Μαρινάκης, ευχαρίστησε τον κ. Α. Καμπουράκη για την υποδοχή και τη φιλοξενία και δήλωσε ότι παρακολουθεί τα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Ρόδου ή που έχουν ολοκληρωθεί, καθώς επίσης τις χρηματοδοτήσεις που έχουν αντληθεί από διάφορες πηγές και προγράμματα. Χαρακτήρισε το Δήμο Ρόδου ως ένα από τους σημαντικότερους δήμους της χώρας ενώ ανέφερε ότι «μαγικές» λύσεις στις υπάρχουσες ανάγκες δεν υπάρχουν. Αντίθετα οι ουσιαστικές λύσεις, όπως σημείωσε, έρχονται πάντα μέσα από τις συνεργασίες και το σωστό προγραμματισμό. Δήλωσε τέλος ότι η Ελλάδα κατάφερε πολλά και σημαντικά πράγματα την τελευταία τετραετία, παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις. «Άντεξε» στις κρίσεις και πήγε πολλά βήματα μπροστά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Τόνισε δε ότι στις προσεχείς εθνικές εκλογές είναι ανάγκη να λάβει η ΝΔ ισχυρή εντολή για να συνεχίσει το έργο της.
Μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο, οι κύριοι Μαρινάκης, Κονταδάκης και Λογοθέτης περιόδευσαν στο κέντρο της πόλης και συνομίλησαν με τους πολίτες. Συνάντησαν επίσης τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ρόδου και κλιμάκιο του Σωματείου εργαζομένων της ΔΕΥΑΡ οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την ιδιωτικοποίηση του νερού και το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος ανησυχίας για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ. Μάλιστα, όπως ανέφερε και σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας κατέστησε σαφές ότι το νερό είναι και θα παραμείνει ένα δημόσιο αγαθό. Άλλωστε αυτό διατυπώνεται ρητά και σε επίσημα έγγραφα.
«Βρεθήκαμε στη Ρόδο στο πλαίσιο των επισκέψεων μας σε όλη την Ελλάδα, σε κάθε νομό σε κάθε δήμο της Περιφέρειας. Ξεκινήσαμε ένα ακόμη οδοιπορικό ανά την Ελλάδα και το συνεχίζουμε, όπως μας ζήτησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο στόχος είναι διπλός. Να καταγράψουμε αφενός τις ανάγκες και τα προβλήματα του κάθε τόπου και αφετέρου να παρουσιάσουμε το κυβερνητικό έργο με νηφαλιότητα και στοιχεία. Ένα έργο που είναι άξιο αναφοράς, δεδομένων των εισαγόμενων κρίσεων και των δύσκολων συνθηκών που βιώσαμε στα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Μαρινάκης για την επίσκεψή του στη Ρόδο.
Ευχαρίστησε την πρόεδρο της ΔΕΕΠ Δωδεκανήσου Έφη Χαραλαμποπούλου και την Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Δωδεκανήσου, Βιβή Παπαδοπούλου, τους Βουλευτές Μάνο Κόνσολο και Βασίλη Υψηλάντη που ήταν παρόντες στην περιοδεία, αλλά και τον κ. Γιάννη Παππά και την κυρία Μίκα Ιατρίδη που απουσίαζαν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, για τη συμβολή τους στην επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στη Ρόδο αλλά και για τη συνεχή ενημέρωση για τα προβλήματα του τόπου.
Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο αλλά και προς το δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση που του παρείχαν και τους συνεχάρη για το έργο τους. «Όταν το έργο προχωρά με τον ρυθμό που έχεις υποσχεθεί, όταν λύνεις προβλήματα προς όφελος των πολιτών, είναι ότι πιο σημαντικό μπορείς να κάνεις όταν ασκείς δημόσια καθήκοντα», είπε ο κ. Μαρινάκης.
Η επίσκεψη στη Ρόδο, ήταν η πρώτη μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Π. Μαρινάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, σημειώνοντας ότι: «Κύριό μας μέλημα είναι να προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις. Εδώ και 15 μήνες περιοδεύουμε σε όλη την Ελλάδα και διαπιστώνουμε ότι χρόνο με το χρόνο και μήνα με το μήνα, γίνονται βήματα βελτίωσης στους επιμέρους τομείς που οδηγούν σταθερά στην αντιμετώπιση των παθογενειών που υπάρχουν στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες. Διαπίστωσα σήμερα από κοντά στη Ρόδο ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει μία μεγάλη αύξηση στο ΑΕΠ, στον παραγόμενο πλούτο. Παρουσιάζει σημαντική αύξηση των θέσεων εργασίας. Αυτοί οι δείκτες δεν είναι απλά αριθμοί. Είναι δείκτες ευημερίας των Πολιτών. Το Νότιο Αιγαίο πρωταγωνιστεί στην Ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στη σταδιακή αλλά σημαντική αύξηση τω απολαβών των εργαζόμενων», είπε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε ότι το μεγάλο στοίχημα για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν η μείωση των φόρων. Σημείωσε συγκεκριμένα ότι μειώθηκαν περισσότεροι από 50 φορολογικοί συντελεστές ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση αύξησε ή επέβαλε 26 διαφορετικούς φόρους, ενώ τόνισε ότι το στοίχημα της επόμενης τετραετίας είναι η αύξηση των μισθών! Επεσήμανε ότι πριν από λίγες μέρες σημειώθηκε η τρίτη κατά σειρά στην διάρκεια της θητείας της παρούσας κυβέρνησης αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 650 στα 780 ευρώ (συνολικά 20% στην τετραετία).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, είναι αυτός ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τις επόμενες γενιές. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:
«Στόχος είναι να οδηγηθούν οι πολίτες στην κάλπη γνωρίζοντας την αλήθεια για όσα επιτεύχθηκαν στη χώρα στα τελευταία χρόνια, γνωρίζοντας πού βρισκόμασταν το 2019, που είμαστε το 2023 και που θέλουμε να φτάσουμε το 2027. Η Ελλάδα πρέπει να χτίσει πάνω στα επιτεύγματα των τελευταίων ετών και να μη τα γκρεμίσει. Πρέπει να αλλάξει όσα πληγώνουν τους πολίτες της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αυτός ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Αυτό το μήνυμα ήρθαμε να επικοινωνήσουμε σήμερα στη Ρόδο, να συζητήσουμε μαζί με τους πολίτες για να συνδιαμορφώσουμε την επόμενη μέρα».


Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις