Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάρπαθος ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΕΣΤ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ ΣΕ ΚΑΡΠΑΘΟ ΚΑΙ ΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

197 προβολές

Ρόδος, 19 Δεκεμβρίου 2020

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Διαγνωστικά τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) παρέδωσε η Περιφέρεια σε Κάρπαθο και Κάσο

Γ. Χατζημάρκος: «Σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος του πληθυσμού είναι το κλειδί. Η Περιφέρεια προμηθεύτηκε ικανό αριθμό rapid tests για δωρεάν έλεγχο των νησιωτών, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου»

Τμηματικά παραλαμβάνει αυτές τις ημέρες η Περιφέρεια ποσότητες από την προμήθεια rapid tests, στην οποία προέβη μετά από τη σχετική απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της 27ης Νοεμβρίου. Έτσι, μετά το Καστελλόριζο και την Αστυπάλαια, σειρά έχουν η Κάρπαθος και η Κάσος στο πρόγραμμα σταδιακών παραδόσεων των τεστ από την Περιφέρεια.

Συγκεκριμένα, φορτίο με 1000 τεστ απέστειλε σήμερα, Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου στην Έπαρχο Καρπάθου-Κάσου Πόπη Νικολαΐδου, το οποίο προορίζεται για τις δομές υγείας της Καρπάθου και της Κάσου.

«Κανένας νησιώτης, και του πιο μικρού νησιού, δεν είναι μόνος σε αυτό. Η υγειονομική θωράκιση των κατοίκων είναι για την Περιφέρεια η απόλυτη προτεραιότητα. Σε αυτή τη νέα φάση της παγκόσμιας αγωνίας, ο έλεγχος του πληθυσμού είναι το κλειδί. Η Περιφέρεια προμηθεύτηκε ικανό αριθμό rapid tests για δωρεάν έλεγχο των νησιωτών, με προτεραιότητα στα μικρά νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος σχετικά με την προμήθεια των rapid tests, η οποία αποτελεί μέρος της μεγάλης προσπάθειας της Περιφερειακής Αρχής, που ξεκίνησε από την αρχή της υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, για την υγειονομική θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Εν μέσω του δεύτερου κύματος διασποράς του κορωνοϊού και για να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος μετάδοσης και διάδοσης του ιού στον πληθυσμό των νησιών, η Περιφερειακή Αρχή έκρινε κατεπείγουσα και επιτακτική την ανάγκη να προμηθεύσει με τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου COVID-19 τους αρμόδιους φορείς, για την πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με πιο αποτελεσματικό τρόπο η πανδημία. Σκοπός της Περιφερειακής Αρχής είναι να ελεγχθούν με προτεραιότητα όλοι οι κάτοικοι των μικρών νησιών, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.

 

Το Γραφείο Τύπου

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις