Αρχική Θρησκεία Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει το ναυάγιο του πολιτισμού – Συγκίνηση με την παιδική χορωδία του ΚΥΤ Λέσβου

Πάπας Φραγκίσκος: Να σταματήσει το ναυάγιο του πολιτισμού – Συγκίνηση με την παιδική χορωδία του ΚΥΤ Λέσβου

64 προβολές

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν στη Λέσβο κατά την άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.

Η χορωδία αποτελούμενη από παιδιά που διαμένουν εκεί έψαλε ύμνο προς τιμήν του. Ο Πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε ένα δώρο φτιαγμένο από τα παιδιά, ενώ κατόπιν συναντήθηκε με δύο οικογένειες προσφύγων.

Δείτε στο βίντεο το τραγούδι από την χορωδία και την αντίδραση από τον Πάπα:

Στην ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος απευθυνόμενος στους πρόσφυγες τόνισε ότι τα μάτια σας μας ζητούν να μην στρέψουμε το βλέμμα προς άλλη μεριά. Είμαι εδώ για να δω τα πρόσωπά σας, να σας κοιτάξω στα μάτια. Μάτια γεμάτα φόβο και προσδοκία, μάτια που έχουν δει βία και φτώχεια, μάτια βουρκωμένα με πάρα πολλά δάκρυα. Ας βρούμε το θάρρος να ντραπούμε σε αυτά τα παιδιά που είναι το μέλλον του κόσμου.

Να σταματήσει το ναυάγιο του πολιτισμού επεσήμανε ο Πάπας και πρόσθεσε ότι οι πρόσφυγες χρειάζονται συμπόνια, ευσπλαχνία τρυφερότητα και φιλοξενία.

Ευχαρίστησε τους Λέσβιους για τις θυσίες που υπέμειναν όλα αυτά τα χρόνια της μεταναστευτικής κρίσης και ευχήθηκε η Παναγία να μας διδάξει ότι ο άνθρωπος είναι πάνω από ιδεολογίες και με γοργά βήματα να στραφούμε σε αυτούς που υποφέρουν.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις