Αρχική Νέα Κόσμου Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: Είναι πόλεμος που οδηγεί σε θάνατο, δεν είναι “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”

Πάπας Φραγκίσκος για Ουκρανία: Είναι πόλεμος που οδηγεί σε θάνατο, δεν είναι “ειδική στρατιωτική επιχείρηση”

58 προβολές

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέρριψε τον ισχυρισμό της Ρωσίας ότι διεξάγει «μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία, λέγοντας ότι η χώρα σφυροκοπείται από πόλεμο.

«Στην Ουκρανία ρέουν ποτάμια αίματος και δακρύων. Αυτή δεν είναι μόνο μια στρατιωτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος που οδηγεί σε θάνατο, καταστροφή και δυστυχία», είπε ο Πάπας στην εβδομαδιαία ομιλία του προς το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Πριν από μια εβδομάδα ο Πάπας Φραγκίσκος είχε κάνει μια ανάρτηση στο Twitter που ήταν μεταφρασμένη σε αρκετές γλώσσες, μεταξύ αυτών και στη ρωσική, κάτι εξαιρετικά σπάνιο.

“Κάθε πόλεμος αφήνει τον κόσμο χειρότερο από ό,τι στην κατάσταση στην οποία τον βρήκε. Ο πόλεμος είναι πάντα μια αποτυχία της πολιτικής και της ανθρωπότητας, μια επαίσχυντη συνθηκολόγηση, μια ήττα ενώπιον των δυνάμεων του κακού”, έγραψε ο Πάπας, επαναλαμβάνοντας ένα απόσπασμα της εγκυκλίου του για την ειρήνη “Fratelli tutti” (Όλοι οι αδελφοί), που δημοσιεύτηκε το 2020.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις