Αρχική Νέα Ελλάδας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Δείτε τα έντυπα, τις προθεσμίες και τις οδηγίες για την συμπλήρωση των Αιτήσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: Δείτε τα έντυπα, τις προθεσμίες και τις οδηγίες για την συμπλήρωση των Αιτήσεων

από 12nisospress
496 προβολές

Οι Υποψήφιοι των Γενικών (ΓΕΛ) (παλαιού και νέου συστήματος) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), από την Δευτέρα 30 Μαρτίου ως και την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020, πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω e-mail) τις αιτήσεις, ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και, όπως επισημαίνει η ανακοίνωση του Υπουργείου, η ανωτέρω προθεσμία πρέπει να τηρηθεί από όλους τους υποψηφίους.

 

Φέτος η υποβολή των Αιτήσεων των Υποψηφίων για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, λόγω της Πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων απαγόρευσης, θα γίνει, μέσα στην παραπάνω ημερομηνία, ηλεκτρονικά και συγκεκριμένα θα αποσταλούν με e-mail (ηλεκτρονικό ταχυδρομείο) στα Λύκεια που φοιτούν. Για τους αποφοίτους  παρελθόντων ετών, είναι δυνατή η αποστολή της αίτησης στα Λύκεια που φοίτησαν μέσα στην ίδια ημερομηνία.

Οι Αιτήσεις είναι τρεις (3) και αφορούν κατά σειρά:

  1.     Τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) με το νέο σύστημα:

 2.   Τους αποφοίτους των ΓΕΛ που θα επιλέξουν το παλιό σύστημα:

3.   Τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ):

Στην διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα “πατώντας” στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ οι υποψήφιοι και των τριών κατηγοριών, θα μεταβούν στην σελίδα του Υπουργείου και θα μπορούν να “κατεβάσουν” το αρχείο της Αίτησης – Δήλωσης, σε μορφή WORD, να το αποθηκεύσουν στον Η/Υ τους, να το επεξεργαστούν και να το αποστείλουν στην συνέχεια στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του σχολείου τους.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν στην Αίτηση, ΜΟΝΟ τα ΓΚΡΙ στοιχεία ακολουθώντας τις οδηγίες, όπως υπάρχουν στο σχετικό αρχείο «ΟΔΗΓΙΕΣ», τις οποίες πρέπει να διαβάσουν πολύ καλά.

Να επισημανθεί πως υπάρχει η δυνατότητα διόρθωσης της Αίτησης, σε περίπτωση λάθους,  μέσα στην παραπάνω προθεσμία, όπως αναφέρεται στις οδηγίες του Υπουργείου.

Στον σύνδεσμο υπάρχουν  και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των Λυκείων, στις οποίες θα αποστείλουν οι υποψήφιοι τις αιτήσεις τους.

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις