Αρχική Αθλητισμός Παναθηναϊκός: Ιστορικό “ΝΑΙ” για Βοτανικό και Διπλή Ανάπλαση

Παναθηναϊκός: Ιστορικό “ΝΑΙ” για Βοτανικό και Διπλή Ανάπλαση

από 12nisospress
138 προβολές

Τα μέλη του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, υπερψήφισαν με ποσοστό 68,5% στην ψηφοφορία τις τρεις συμβάσεις της «Διπλής Ανάπλασης» (με Δήμο Αθηναίων, ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ΑΕΠ Ελαιώνα) και πλέον δόθηκε το τελικό «πράσινο φως» για να προχωρήσει και να υλοποιηθεί το πρότζεκτ, που είχε εξαρχής ως «αιχμή του δόρατος» την κατασκευή νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου κι εγκαταστάσεις του Α.Ο. στον Βοτανικό.

Με 2.051 ψήφους «υπέρ» και 934 ψήφους «κατά», σε σύνολο 2.994 ψηφισάντων -συν 5 λευκά και 4 άκυρα- ξεπεράστηκαν (με πολύ οριακή διαφορά) έπειτα από μία βραδιά «θρίλερ», τα 2/3 των ψήφων που χρειάζονταν βάσει του καταστατικού του Ερασιτέχνη για να υπερψηφιστεί το πρότζεκτ.

Και πλέον απ’ το πρωί της Πέμπτης (31/3), ξεκινούν οι επόμενες κινήσεις για την υπογραφή των συμβάσεων απ’ τις εμπλεκόμενες πλευρές και τις τελικές εγκρίσεις που απαιτούνται, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες υλοποίησης του σχεδίου της διπλής παρέμβασης σε Λεωφόρο Αλεξάνδρας και Βοτανικό.

Σημειώνεται πως στη χθεσινή ψηφοφορία των μελών του Αθλητικού Ομίλου, ψήφισαν 2.994 από τα 4.284 μέλη που είχαν δικαίωμα ψήφου.

Τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για το σύνολο της «Διπλής Ανάπλασης» φτάνουν τα 267 εκατ. ευρώ, με τα χρήματα να έχουν ήδη εξασφαλιστεί. Εξ αυτών, από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Ε.Ε. (RRF), έχουν ήδη εγκριθεί 140 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν τα έργα υποδομής στις δύο υπό ανάπλαση περιοχές.

Από εκεί και πέρα, το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο στην περιοχή του Βοτανικού -κόστους 115 εκατ. ευρώ- θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ο σχετικός φάκελος έχει ήδη προεγκριθεί απ’ τα αρμόδια υπουργεία κι έχει «μπει» στο νέο κρατικό προϋπολογισμό), ενώ οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη θα κατασκευαστούν με έξοδα της ΑΕΠ Ελαιώνα (Alpha Bank και Πειραιώς), που θα καταβάλλει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ για την ανέγερσή τους.

Τέλος, η κινητοποίηση ιδιωτικών επενδύσεων στην περιοχή (δημιουργία κτιρίου γραφείων, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Softex, δημιουργία αποθηκευτικών χώρων πρώην εργοστασίου Λιβάνη, εγκαταστάσεις κτιρίου ΑΕΠ Ελαιώνα, μετεγκατάσταση σταθμού ΚΤΕΛ, εγκαταστάσεις πρώην εργοστασίου Soulis), αναμένεται να φτάσει σε μία δεκαετία -μετά τη αποπεράτωση του πρότζεκτ- στο ποσό των 470 εκατ. ευρώ.

Κώστας Μπακογιάννης: «Γράφτηκε Ιστορία, το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό και την Αθήνα»

Την απόλυτη ικανοποίησή του για την υπερψήφιση από τη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού του πρότζεκτ της «Διπλής Ανάπλασης», εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του λίγο μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στο κλειστό «Παύλος Γιαννακόπουλος».

Αναλυτικά η δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη:

«Απόψε γράφτηκε ιστορία. Πιστέψαμε στη Διπλή Ανάπλαση. Τόσο πολύ που για να γίνει πραγματικότητα κάναμε όσα μπορούσαμε και ακόμα περισσότερα. Χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ο κόσμος του Παναθηναϊκού δικαίωσε την προσπάθειά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους.

Ο Δήμος Αθηναίων θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση, ώστε να τηρηθούν στο ακέραιο οι δεσμεύσεις μας. Από εδώ και εμπρός, Παναθηναϊκοί και Αθηναίοι αξίζει να είναι μόνο υπερήφανοι. Το μέλλον ανήκει στον Παναθηναϊκό, το μέλλον ανήκει στην Αθήνα»

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός: «Να δούμε νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες»

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψήφων στην ψηφοφορία των τριών συμβάσεων της «Διπλής Ανάπλασης», ακολούθησε και η επίσημη ανακοίνωση από τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, με τα επίσημα αποτελέσματα (υπερψηφίστηκαν οι συμβάσεις με ποσοστό 68,5%), αλλά και η πρώτη τοποθέτηση του προέδρου του Α.Ο., Παναγιώτη Μαλακατέ.

Αναλυτικά: «Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη την Τετάρτη 30 Μαρτίου στο κλειστό “Παύλος Γιαννακόπουλος”, είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης με ποσοστό 68,5%.

Αναλυτικότερα, 2051 μέλη ψήφισαν υπέρ της Διπλής Ανάπλασης και 934 μέλη κατά αυτής. Παράλληλα, το σύνολο των μελών που ψήφισαν ήταν 2.994 μέλη, εκ των οποίων οι 2.985 ψήφοι ήταν έγκυρες, 5 λευκές, 4 άκυρες.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού Α.Ο. Παναγιώτης Μαλακατές, δήλωσε:

«Ήταν μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει εδώ και καιρό. Τα μέλη του Παναθηναϊκού ψήφισαν σήμερα. Το αποτέλεσμα είναι σεβαστό. Είναι υπέρ της Διπλής Ανάπλασης. Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι η αυριανή μέρα πρέπει να μας βρει όλους αγαπημένους και ενωμένους για έναν δυνατό Παναθηναϊκό, όπως αξίζει στον μεγαλύτερο και ιστορικότερο Σύλλογο της Ελλάδος. Νομίζω ότι από εδώ και πέρα σε εμάς πέφτει όλο το βάρος ώστε όλα αυτά που υπάρχουν στις συμβάσεις να αποτυπωθούν σε μεγάλα γήπεδα, όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό με τις καλύτερες προδιαγραφές.

Η Λεωφόρος να έχει Παναθηναϊκό χρώμα όπως είπε προχθές και ο Δήμαρχος και να έχουμε στη Λεωφόρο μας τις αναμνήσεις μέσα από το Μουσείο και ό,τι άλλο φτιαχτεί που θα φροντίσουμε να έχει χρώμα Παναθηναϊκό. Είχαμε πει εξαρχής ότι θα στηρίξουμε το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και αυτό κάνουμε. Εκείνο που θέλουμε είναι ο Παναθηναϊκός να μεγαλουργήσει όπως και να δούμε και νέα Γουέμπλεϊ και για τον Ερασιτέχνη και για όλες τις ομάδες. Είναι μια απόφαση που πήρε ο κόσμος και τα μέλη του Παναθηναϊκού. Εμείς προσπαθήσαμε να πετύχουμε τους καλύτερους δυνατούς όρους. Αυτό αποτυπώθηκε σήμερα από το πολύ μεγάλο ποσοστό».

 

ΠΗΓΗ: ww.enikos.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις