Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚως Παιδικοί εμβολιασμοί στην Κω: Υπό βροχή, κρύο και ανοργανωσιά – Γράφει ο Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης

Παιδικοί εμβολιασμοί στην Κω: Υπό βροχή, κρύο και ανοργανωσιά – Γράφει ο Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης

81 προβολές

Γράφει ο Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης

Αγανάκτηση και συνωστισμός γονιών – παιδιών

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΚΩ: ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ, ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ

Συγχαρητήρια για την εθελοντική προσφορά νοσηλευτικού προσωπικού και ιδιωτών παιδιάτρων

Ντροπή πρέπει να νιώθει κάθε γονιός στην Κω που αναγκάζεται να περιμένει, τουλάχιστον μιάμιση ώρα, υπό βροχή και κρύο (όπως σήμερα Σάββατο 22/1), για να εμβολιάσει τα παιδιά του.

Το Κράτος χρόνια τώρα, και τελευταία το επιτελικό των αρίστων, έχει υποβαθμίσει το Νοσοκομείο μας, μ’ αποτέλεσμα – μεταξύ άλλων – οι εμβολιασμοί ενηλίκων να γίνονται σε κοντέινερ μέσα στη βροχή και το κρύο. Κι ενώ θα περιμέναμε τα προβλήματα στους εμβολιασμούς των ενηλίκων να μην επαναλαμβάνονται στα παιδιά, ωστόσο στο Νοσοκομείο της Κω δεν ισχύει.

Από τη μια, ο περιορισμός των ραντεβού μόνο Τετάρτες και Σάββατα, παρότι το σύστημα σ’ αφήνει να κλείνεις ραντεβού όλες τις ημέρες, από την άλλη, το αλαλούμ με την οργάνωση των ραντεβού από το Νοσοκομείο μας που τα ορίζουν όλα μαζί (σχεδόν 120) για να προλάβουν αυτές τις 2 ημέρες, σε κάνει ν’ αγανακτείς, περιμένοντας στο υπόστεγο της παλιάς εισόδου, σαν σαρδέλα για ν’ αποφύγεις τη βροχή (όπως τη σημερινή) αλλά και το κρύο. Ενώ, κατά την αποχώρηση πρέπει να περάσεις μέσα από τον κύριο χώρο του Νοσοκομείου (αν δεν ξέρεις την μικρή πλαϊνή έξοδο), εκτός κι αν είσαι τυχερός και ανοίξουν οι πλαϊνές πόρτες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους ιδιώτες παιδιάτρους που συνδράμουν εθελοντικά στον εμβολιασμό των παιδιών μας. Ωστόσο, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Κω πρέπει να καταλάβει την κατάσταση, να δείξει αντανακλαστικά και να οργανώσει καλύτερα τα ραντεβού (ο λόγος που γράφτηκε το κείμενο)  για να μην συνωστίζονται γονείς και παιδιά, αλλά και να μην ταλαιπωρούνται όσοι συνδράμουν εθελοντικά.

Πρέπει, επιτέλους, να διαμαρτυρηθεί σοβαρά προς τα πάνω για τις συνθήκες με τους εμβολιασμούς ενηλίκων, αλλά και τους “εκ περιτροπής” παιδικούς εμβολιασμούς, που δεν θα γίνονταν εάν δεν υπήρχε το φιλότιμο νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ιδιωτών και νοσοκομειακών.

Γιώργος Χ. Πασσανικολάκης

ΠΗΓΗ: www.kosnews24.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις