Αρχική Νέα Ελλάδας Ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Του παρέδωσε τον μπλε φάκελο ο Μητσοτάκης

Ορκίστηκε και ανέλαβε υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς – Του παρέδωσε τον μπλε φάκελο ο Μητσοτάκης

222 προβολές

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, ορκίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Μαΐου, υπηρεσιακός πρωθυπουργός ο Ιωάννης Σαρμάς, πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο κ. Σαρμάς θα ηγηθεί της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Μέγαρο Μαξίμου και ανέλαβε, επισήμως, τα καθήκοντά του. Στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου, τον περίμενε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Είχαν έναν σύντομο διάλογο μπροστά στις κάμερες και στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης παρέδωσε στον κ. Σαρμά έναν μπλε φάκελο, ώστε να ενημερωθεί για όλα τα τρέχοντα θέματα αλλά και μια επιστολή, η οποία περιγράφει τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, στη λογική του θεσμικού κράτους.

Ιωάννης Σαρμάς Κυριάκος ΜητσοτάκηςΙωάννης Σαρμάς Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ευχήθηκε στον κ. Σαρμά «καλή δύναμη» για τα καθήκοντά του, του παρέδωσε τον ογκώδη μπλε φάκελο ο οποίος περιέχει, όπως είπε, όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του και να ενημερωθεί για τα τρέχοντα ζητήματα και τις υποχρεώσεις εγχώριες και διεθνείς.

Απαντώντας, ο κ. Σαρμάς τόνισε πως η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα εκτελέσει το έργο της για να συνεχιστεί η λειτουργία του κράτους, έως και τις εκλογές, μέχρι να έρθει ο φυσικός δικαιούχος που θα προκύψει από τη βούληση του λαού.

Ιωάννης Σαρμάς Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο διάλογος Μητσοτάκη-Σαρμά

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη στα καθήκοντά σας ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ογκώδη φάκελο με στοιχεία που πιστεύω ότι θα βρείτε χρήσιμα όπως τη συνοπτική κυβερνητική πολιτική, διεθνείς υποχρεώσεις και τα κρίσιμα επιχειρησιακά ορόσημα του επόμενου τριμήνου. Το επιτελικό κράτος διασφαλίζει για συνέχεια της λειτουργίας της κρατικής μηχανής. Πρέπει να μεριμνήσουμε ώστε η μετάβαση από την απερχόμενη στην υπηρεσιακή κυβέρνηση να γίνει με όλους τους κανόνες που επιβάλει η συνέχιση του κράτους. Θα είμαι πάντα στη διάθεσή σας».

Ιωάννης Σαρμάς: «Ευχαριστώ πολύ κύριε πρόεδρε. Η κυβέρνηση αυτή θα είναι υπηρεσιακή. Θα έχει όλες τις εξουσίες αλλά και για να εφαρμόσει το νόμο μέχρι να έρθει ο πρωθυπουργός από τη λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι μόνο για να οργανώσει τις εκλογές και να εξασφαλίσει πως θα συνεχιστεί η εκτελεστική λειτουργία του κράτους».

Ο Ιωάννης Σαρμάς θα ορίσει το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο θα ορκιστεί αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις