Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Οριστικό πλέον «το διαζύγιο» Διακομιχάλη – Γαλουζή – «Σπάει» τη συνεργασία ο Δήμαρχος

Οριστικό πλέον «το διαζύγιο» Διακομιχάλη – Γαλουζή – «Σπάει» τη συνεργασία ο Δήμαρχος

156 προβολές

Παρελθόν πρέπει να θεωρείται πλέον η συνεργασία του νυν με τον τέως Δήμαρχο, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις του Γιάννη Γαλουζή σε διαδικτυακό μέσο και την σημερινή απάντηση του Δημήτρη Διακομιχάλη, που είναι φανερό πως «το διαζύγιο» είναι πλέον αναπόφευκτο και καθόλου … συναινετικό.

Καταλήγοντας στο σημερινό δελτίο τύπου ο Δήμαρχος, τονίζει πως «δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η υποτιθέμενη συνεργασία» και προτρέπει τον προκάτοχό του «να είναι πιο προσεκτικός πλέον στον μοναχικό του αυτό δρόμο».

Ενώ απομένουν δύο χρόνια από τις εκλογές, όλα δείχνουν πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες το επόμενο διάστημα, καθώς ο Δ. Διακομιχάλης θα πρέπει να «ανοίξει» διαύλους επικοινωνίας με τις άλλες παρατάξεις αλλά και με μεμονωμένους συμβούλους, που είναι “διαθέσιμοι” να τον ακολουθήσουν,  ώστε να διαμορφωθεί ένα νέο «συνεργατικό σχήμα» στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού.

 Κάλυμνος  25 / 06 / 2021                    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Είναι κρίμα που αρχηγός παράταξης, ο κ. Γαλουζής, δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε σχετικό με τον Αναπτυξιακό Οργανισμό, ο οποίος διέπεται από τις διατάξεις του Ν.4674/2020 και του Ν.4548/18.Δεν κατάλαβε ότι ο Οργανισμός αυτός καμία σχέση δεν έχει με το Δίκτυο Διαδημοτικής Συνεργασίας που διέπεται από το Ν.3852/10 και το αρ.74 του Ν.4483/17 και στο οποίο εμπλέκεται τόσο το Συμβούλιο της Ευρώπης, όσο και η ΕΕΤΑΑ.                 

Είναι πράγματι τραγικό για τον κ. Γαλουζή που χρημάτισε Δήμαρχος για πέντε ολόκληρα χρόνια, να μην μπορεί να διακρίνει τη διαφορά του Δικτύου της Διαδημοτικής Συνεργασίας  που έχει την έδρα του στην Κάλυμνο, από τον Αναπτυξιακό Οργανισμό στον οποίο δε συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι που συμμετέχουν στο Δίκτυο.

Δυστυχώς για τον κ. Γαλουζή οι εγκρίσεις ίδρυσης του Αναπτυξιακού Οργανισμού δε λαμβάνονται από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά από την Οικονομική Επιτροπή. Την επιτροπή που παρόλο που είναι μέλος της δεν παρακολουθεί (η συμμετοχή του το 2019 ήταν 5 φορές στις 15 συνεδριάσεις, το 2020 3 φόρες στις 43 συνεδριάσεις και το 2021 καμία φορά στις 24 συνεδριάσεις). Αυτή είναι η συμμετοχή του στα  όργανα. Και επιπλέον σκόπιμα ψευδόμενος αποκρύπτει ότι από την 6η Απριλίου 2021 (και ώρα 10.25) έλαβε (όπως όλοι οι επικεφαλής παρατάξεων) την οικονομοτεχνική μελέτη του Αναπτυξιακού Οργανισμού, χωρίς καν να απαντήσει.

Είναι μικρότητα να αντιμετωπίζει την διαδημοτική συνεργασία με τέτοιο τρόπο επειδή προσφέρθηκε ο Δήμος Λέρου να καταβάλει την αξία της,  των 20.000 € εξ ονόματος όλων των νήσων. Και φυσικά αγνοεί ότι όλοι οι Δήμαρχοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο μας την αναζήτηση προσωπικού για τη στελέχωσή της.

 Τελικά όπως έχει γένει κατανοητό και από τον τελευταίο πολίτη αυτού του νησιού δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η υποτιθέμενη συνεργασία. Τον προτρέπουμε να είναι πιο προσεκτικός πλέον στον μοναχικό του αυτό δρόμο.

 Από το Γραφείο Επικοινωνίας

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις