Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στο 1ο Συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας: «Στόχος η ενίσχυση της καινοτομίας, των επενδύσεων και της κλινικής έρευνας, στο χώρο του φαρμάκου».

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στο 1ο Συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας: «Στόχος η ενίσχυση της καινοτομίας, των επενδύσεων και της κλινικής έρευνας, στο χώρο του φαρμάκου».

από 12nisospress
133 προβολές

ΙΑΤΡΙΔΗ ΤΣΑΜΠΙΚΑ (ΜΙΚΑ)

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ Ν.Δ.

 

 

Ρόδος, 19 Ιουνίου 2024

 

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στο 1ο Συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας: «Στόχος η ενίσχυση της καινοτομίας, των επενδύσεων και της κλινικής έρευνας, στο χώρο του φαρμάκου».

 

Στο εξαιρετικά σημαντικό συνέδριο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας συμμετείχε ως ομιλήτρια η Μίκα Ιατρίδη, με την ιδιότητα της Αντιπροέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, που διεξήχθη στην Αθήνα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν με παρεμβάσεις τους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, εγνωσμένης αξίας ακαδημαϊκοί και επιστήμονες, καθώς και στελέχη των σημαντικότερων φαρμακευτικών επιχειρήσεων της χώρας μας.

Στόχος του συνεδρίου η συζήτηση και η σύγκλιση απόψεων για τη χάραξη των βέλτιστων πρακτικών για καλύτερες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες, την πρόσβασή τους προς καινοτόμες θεραπείες, την ενίσχυση των επενδύσεων και της κλινικής έρευνας στον κλάδο του φαρμάκου και, συνακόλουθα, τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

Στην παρέμβαση της στο πάνελ στο οποίο συμμετείχε, η βουλευτής Δωδεκανήσου έδωσε έμφαση, μεταξύ άλλων, στις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα στο ζήτημα της Υγείας και σημείωσε τα συνεχή κίνητρα που δίνονται για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών, επισήμανε ότι με βάση και τα δημοσιονομικά περιθώρια η Κυβέρνηση έχει αυξήσει τις συνολικές δημόσιες δαπάνες για την υγεία περισσότερο από 20%, ενώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα έργα που κατευθύνονται στο χώρο της υγείας ανέρχονται στα 2.17 δις ευρώ.

Στη συνέχεια, η αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., σημείωσε ότι το μέτρο του συμψηφισμού ενός μικρού μέρους του clawback με επενδύσεις σε υποδομές και έρευνα, το οποίο επεκτείνεται χρονικά, είναι ένα σοβαρό κίνητρο, ενώ η ορθή χρηματοδότηση και η ανάπτυξη ψηφιακών εργαλείων για τη μέτρηση και την αξιολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης, μπορούν να δημιουργήσουν ένα ακόμα πιο φιλικό επενδυτικό κλίμα για τις επιχειρήσεις του κλάδου, με σαφέστατα θετικό κοινωνικό πρόσημο.

«Σε κάθε περίπτωση», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, «πιστεύω ότι η χώρα μας έχει τις δυνατότητες, παρά τα διαχρονικά προβλήματα και δυστοκίες που σαφέστατα υπάρχουν, να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες υγείας για τους πολίτες της και να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες που γίνονται από τις ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις στην έρευνα, την ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, που έχει ανάγκη ο τόπος μας».

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις