Αρχική Νέα Λέρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ: Προμήθεια δύο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από το Δήμο Λέρου

ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ και ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ: Προμήθεια δύο Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών από το Δήμο Λέρου

από 12nisospress
227 προβολές

ΛΕΡΟΣ: 09-04-2021

Αρ. Πρωτ: 15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου Λέρου κυρίου Μιχάλη Κόλια, η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Αδαμάντιο Βάρνα και την Αντιπρόεδρο Ειρήνη Γκουγκουλοπούλου προσήλθαν στο γραφείο του Δημάρχου προκειμένου να παραλάβουν από τον ίδιο δύο νέους Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές.

Τα εν λόγο μηχανήματα αποτελούν προϊόν δωρεάς της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) τα οποία παραχωρήθηκαν προς το Δήμο της Λέρου στις 22 Ιανουαρίου 2021 με σκοπό τη στήριξη των αιτούντων άσυλο και προσφύγων καθώς και της τοπικής κοινωνίας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Λέρου έπειτα από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από την Ομάδα μας, υπεύθυνη για τη δράση Εξοπλισμού του νησιού μας με Α.Ε.Α. και σε συνεννόηση με τους αρμόδιους της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών στο νησί μας, έκρινε σωστό και αποφάσισε τελικώς να παραχωρηθούν τα δύο αυτά μηχανήματα στο Υγειονομικό Τμήμα της Ομάδας
μας για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση τους.

Επίσης με ενέργειες του Δημάρχου κυρίου Μιχάλη Κόλια ο Δήμος της Λέρου, εκτός του ότι θα προχωρήσει άμεσα στην αγορά και προμήθεια δύο ακόμα Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών οι οποίοι επίσης θα συμπεριληφθούν στη δράση, θα αναλάβει και την επιπλέον αγορά δύο ειδικών κυτίων φύλαξης για τα δύο αυτά μηχανήματα ούτως ώστε απόλυτα προστατευμένα να τοποθετηθούν άμεσα σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία του νησιού μας σύμφωνα με το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την Ομάδα μας.

Σχετική ενημέρωση με τις λεπτομέρειες εγκατάστασης των Απινιδωτών θα υπάρξει προς τους κατοίκους της Λέρου κατά την ημέρα τοποθέτησης των μηχανημάτων στα σημεία που θα αποφασιστούν από την ειδική επιτροπή και κατά προτεραιότητα κάλυψης των πληθυσμιακών αναγκών του νησιού μας.

Τελειώνοντας, τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και όλα τα στελέχη των τμημάτων της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ, επιθυμούμε, και οφείλουμε, να εκφράσουμε τις θερμότερες ευχαριστίες μας προς τον Δήμαρχο Λέρου κύριο Μιχάλη Κόλια ο οποίος δείχνει έμπρακτα και με ουσιαστικό τρόπο ότι τόσο ο ίδιος αλλά και ο Δήμος της Λέρου είναι κοντά
στην Ομάδα μας υποστηρίζοντας σε υπερθετικό βαθμό την τεράστια και επίπονη προσπάθεια που καταβάλλεται από τα μέλη της Ομάδας ούτως ώστε να καταφέρουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να επιτύχουμε ένα αυξημένο επίπεδο ασφάλειας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και τους τουριστικούς επισκέπτες του νησιού μας.

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου.

-Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ-                                          -Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Αδαμάντιος Βάρνας                                        Στέλιος Κάλλας

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις