Αρχική Νέα Λέρου ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ: Πιστή στην αποστολή και στο σκοπό της – Δελτίο Τύπου

ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ: Πιστή στην αποστολή και στο σκοπό της – Δελτίο Τύπου

από 12nisospress
280 προβολές

Πιστή στην αποστολή και στο σκοπό της, η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ συμμετείχε με εννέα (9) μέλη – διασώστες του υγειονομικού της τμήματος, προκειμένου να συνδράμει, κυρίως στο οργανωτικό κομμάτι και στην υγειονομική κάλυψη, τους επίσημους κρατικούς φορείς (Δήμος Λέρου, Λιμενική και Αστυνομική Αρχή Λέρου) κατά τους σημερινούς Υγειονομικούς Ελέγχους Ταχείας Ανίχνευσης (rapid test) κρουσμάτων κορωνοϊού Covid-19 από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Έπειτα από συνεννόηση με τη Λιμενική και Αστυνομική Αρχή Λέρου η ΟΜΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ ανέλαβε την ευθύνη της οργάνωσης των ροών των εισερχομένων οχημάτων προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των κατοίκων που συμμετείχαν στη διαδικασία.

Κατά την διαδικασία – η οποία ξεκίνησε στις 10:00 πμ με καθυστέρηση μίας (1) ώρας περίπου λόγω ειδικών ανειλημμένων υποχρεώσεων του κλιμακίου του ΕΟΔΥ – και τέλειωσε εντός του χρονοδιαγράμματος στις 19:00 μμ, πραγματοποιήθηκαν εξακόσιες εβδομήντα (670) δειγματοληψίες με μέσω όρο αναμονής την μία ώρα περίπου.

Προτεραιότητα δόθηκε μόνο σε ευπαθείς ομάδες, χειρουργημένα περιστατικά, και εγκυμονούσες. Όλοι οι συμμετέχοντες στη διαδικασία επέδειξαν άριστη συμπεριφορά και συνεργασία, πλην ορισμένων μεμονωμένων περιστατικών μη τήρησης σειράς προτεραιότητας, τα οποία εμφανίστηκαν κυρίως κατά το ξεκίνημα της διαδικασίας και αποσοβήθηκαν άμεσα με την άρτια συνδρομή από τη Λιμενική και την Αστυνομική Αρχή Λέρου.

Τα μέλη της ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ &ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΛΕΡΟΥ θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά:

● Το Δήμαρχο κύριο Μιχάλη Κόλια, τους Αντιδημάρχους κυρίους Δημήτρη Καστή και Άκη Γρεκό καθώς και τους εργαζόμενους υπάλληλους στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λέρου,
● Την Αστυνομική και την Λιμενική Αρχή Λέρου και όλους τους Λιμενοφύλακες και Αστυνομικούς οι οποίοι συμμετείχαν και κυρίως τον Διοικητή του Α.Τ. Λέρου κύριο Παπαδάκη για την άψογη συνεργασία
● Το σύνολο των στελεχών του υγειονομικού κλιμάκιου του ΕΟΔΥ τα οποία, σχεδόν χωρίς καμία παύση, πραγματοποίησαν τις δειγματοληψίες
● Το φαρμακείο του φίλου Μανώλη Ρεπαπή το οποίο προχώρησε στη δωρεά των υλικών ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες) τα οποία χρησιμοποίησαν τα μέλη – διασώστες της Ομάδας μας.
● Τέλος όλους εσάς τους συμμετέχοντες στη διαδικασία η οποίοι επιδείξατε τεράστια υπομονή και ωριμότητα αποφεύγοντας οποιαδήποτε υποψία παρεξήγησης και έντασης.

Είμαστε υποχρεωμένοι να επιστήσουμε την ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ προς όλους τους κατοίκους του νησιού μας και να τονίσουμε ότι δεν πρέπει επ’ ουδενί να υπάρξει ο παραμικρός εφησυχασμός επειδή τα αποτελέσματα του δειγματοληπτικού ελέγχου ήταν αρνητικά για κάποιους.

Σήμερα η Λέρος μας μπορούμε να πούμε ότι κέρδισε μια μάχη αλλά όχι ακόμα τον πόλεμο το οποίο είναι και το μεγάλο ζητούμενο. Με ομόνοια και σεβασμό στα μέτρα προστασίας και χωρίς κανένα φόβο και πανικό θα τον κερδίσουμε κι αυτόν.

Για τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών θα υπάρξει ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ και τις επίσημους κρατικούς φορείς.

Η διαδικασία θα επαναληφθεί την Παρασκευή 19-3-2021 στο ίδιο ακριβώς ωράριο.

Καλή δύναμη σε όλους και περαστικά σε όσους νοσούν!

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις