Αρχική upro ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

102 προβολές

ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΙΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΕΙΟ ΝΙΣΥΡΟΥ

 

 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Θερινού Σχολείου στον Εμπορειό της Νισύρου από 29 Μαϊου – 5 Ιουνίου 2022, το οποίο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της υποψηφιότητας της Νισύρου για ένταξη στο δίκτυο των Παγκόσμιων Γεωπάρκων της UNESCO, που έχει κατατεθεί στις 15 Νοεμβρίου 2021, από τον Δήμο Νισύρου με τη στήριξη συνεργατών από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (Καθηγητής Εμανουλούδης Δημήτριος) και το ΕΚΠΑ (Καθηγητής Νάστος Παναγιώτης και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικού Παρασκευή) αλλά και της τοπικής κοινωνίας της Νισύρου.

 

Οι εργασίες του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν στο εμβληματικό κτίριο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου στον Εμπορειό της Νισύρου, το οποίο έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Νισύρου στο Εργαστήριο Κλιματολογίας και Ατμοσφαιρικού Περιβάλλοντος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ και στην Έδρα UNESCO Con-E-Ect του ΔΙΠΑΕ.

 

Το Θερινό Σχολείο συνδιοργανώθηκε από Το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΝΕΡΟ, ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ” (ΕΚΠΑ – ΔΙΠΑΕ – ΕΔΡΑ UNESCO Con-E-Ect) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ” (ΕΚΠΑ) και θα αποτελέσει θεσμό στο νησί της Νισύρου. Πανεπιστημιακοί και Ερευνητές από τους τομείς της Μετεωρολογίας και Κλιματολογίας, Γεωλογίας, Δασολογίας, Οικολογίας και του Φυσικού Περιβάλλοντος συμμετείχαν με ποικιλία διαλέξεων και ασκήσεων πεδίου στο νησί της Νισύρου το οποίο θεωρείται Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών (Natural Science Laboratory).

 

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές φεύγουν ενθουσιασμένοι ως πρεσβευτές της Νισύρου, έχοντας ολοκληρώσει τόσο τον θεωρητικό κύκλο μαθημάτων αλλά και εργασίες υπαίθρου, όπως εργαστηριακές ασκήσεις, που αφορούν μικρο-βιοκλιματικές μετρήσεις στους οικισμούς της Νισύρου, δενδροχρονολογήσεις για ανασύσταση του κλίματος της Νισύρου τα προηγούμενα 200 χρόνια, μετρήσεις της ποιότητας του αέρα και περιβαλλοντικών μετρήσεων στο ηφαίστειο της Νισύρου και διαχρονική γεωλογική εξέλιξη του ενεργού ηφαιστείου της Νισύρου.

 Το Θερινό Σχολείο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκης και ο Δήμαρχος Νισύρου καθ. Χριστοφής Κορωναίος.

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις