Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Οι Απαράφθορες γυναίκες της Καλύμνου στο νέο μυθιστόρημα του Στέλιου Χαλκίτη

Οι Απαράφθορες γυναίκες της Καλύμνου στο νέο μυθιστόρημα του Στέλιου Χαλκίτη

362 προβολές

Είναι αλήθεια πως οι πνευματικοί δημιουργοί δεν μπορούν «να απαλλαγούν» από τις βιωματικές τους μνήμες, από «τα οικεία», όπως προετοιμάζει τους αναγνώστες του νέου του μυθιστορήματος, «Οι Απαράφθορες»,  ο συγγραφέας Στέλιος Χαλκίτης.

 

Πολυγραφότατος και καταξιωμένος δημιουργός, ο Στέλιος Χαλκίτης, συνεχίζει σε  μια «De Profundis» πορεία, να αναζητά τα απόκρυφα, αυτά που είναι καλά κρυμμένα, σαν επτασφράγιστα μυστικά, μέσα στις «κρυφές» ζωές των ηρώων του, που  ντύνει με τον τίτλο  «Οι Απαράφθορες» και, δεν είναι άλλες από τις  γυναίκες της Καλύμνου, τις «σπάνιες υπάρξεις», όπως τις αποκαλεί ο ίδιος, τις οποίες θα επιχειρήσει  να αποκαλύψει μαζί με τους αναγνώστες, σε μια εκ βαθέων αναζήτηση,  καθώς οι ζωές τους «περιπλέκονται και αποκαλύπτουν τα φωτεινά ύψη και τα σκοτεινά μπουντρούμια της ψυχής», όπως σημειώνει ο συγγραφέας.

Από την επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ, ενώ η ακόλουθη αναφορά του συγγραφέα για το βιβλίο, αλλά και η μέχρι σήμερα «παραγωγή» του, προετοιμάζει για μια ιδιαίτερη βιωματική ανάγνωση.

Γράφει ο Στέλιος Χαλκίτης για το νέο του μυθιστόρημα:

«Ποιες είναι οι “κρυφές γυναίκες” της Καλύμνου; Το ορόσημα της ηθικής; Υπάρχουν ακόμα και σήμερα αυτές οι σπάνιες υπάρξεις; Μας απαντούν οι ίδιες. Ένα μυστικό κρατούν επτασφράγιστο οι “κρυφές γυναίκες”. Οι ζωές των ηρώων περιπλέκονται και αποκαλύπτουν τα φωτεινά ύψη και τα σκοτεινά μπουντρούμια της ψυχής. Μια παιδική κούκλα περιφέρει το μυστικό… Η αποκάλυψή του συγκλονίζει…»

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις