Αρχική Θρησκεία Οφείλουμε να σεβαστούμε τις οδηγίες τονίζει ο Μητροπολίτης Ρόδου

Οφείλουμε να σεβαστούμε τις οδηγίες τονίζει ο Μητροπολίτης Ρόδου

από 12nisospress
237 προβολές

Να σεβαστεί τις οδηγίες των αρμοδίων διαφυλάττοντας τη δημόσια υγεία, καλεί το κοινό ο Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι σταματούν οι λειτουργίες στις εκκλησίες.

Μάλιστα, όπως αναφέρει, επειδή δε γνωρίζει κανείς αν είναι ή όχι φορέας του ιού θα πρέπει να μείνουμε όλοι στο σπίτι μας και να προσευχηθούμε ώστε ο Θεός να μας δώσει δύναμη να ξεπεράσουμε αυτή τη δοκιμασία. Ειδικότερα, ο κ. Κύριλλος σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τα εξής:

«Αγαπητοί αδελφοί, Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 872Β/16-3-2020) σταμάτησε η δημόσια Λειτουργική μας ζωή μέχρι την 30ή Μαρτίου 2020.

Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η συνέχεια. Η συζήτηση, και μάλιστα η δημόσια, περί του θέματος δεν ωφελεί.

Οφείλουμε να σεβαστούμε τις οδηγίες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και την αποφυγή ευρύτερης εξάπλωσης της πανδημίας. Ο καθένας προσωπικά από εμάς δεν γνωρίζει αν είναι φορέας ή όχι του ιού.

Μην θέτουμε αψήφιστα σε κίνδυνο τη ζωή των οικείων και των συνανθρώπων μας.

Ας ακούσουμε τον λόγο του Χριστού. Να κλειστούμε στο ταμείο μας «σὺ δὲ ὅταν προσεύχῃ, εἴσελθε εἰς τὸν ταμιεῖόν σου, καὶ κλείσας τὴν θύραν σου πρόσευξαι τῷ πατρί σου τῷ ἐν τῷ κρυπτῷ, καὶ ὁ πατήρ σου ὁ βλέπων ἐν τῷ κρυπτῷ ἀποδώσει σοι ἐν τῷ φανερῷ (Ματθ. στ’ 6) και να προσευχηθούμε με ένταση.

Ας μην πανικοβληθούμε, ας μην απογοητευθούμε, ας μην δειλιάσουμε. Ο πειρασμός να γίνει αφετηρία για να δυναμώσει η πίστη μας. Και είναι δυνατός ο Θεός να μας απαλλάξει από τον πειρασμό. Να επιμείνουμε στην προσευχή, να ανάψουμε το καντήλι μας, να λιβανίσουμε το σπίτι μας και να επικαλεστούμε το έλεος του Θεού.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο Θεός να ανοίξει τους κρουνούς της ευσπλαχνίας Του και να μας δώσει δύναμη να βγούμε σύντομα από αυτή τη μεγάλη δοκιμασία».

Μετά πατρικών ευχών
Ο Μητροπολίτης
† Ο Ρόδου Κύριλλος

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις