Αρχική Νέα ΔωδεκανήσουΚάλυμνος Ο Β. Υψηλάντης με τον Υπουργό Γ. Πλακιωτάκη για την Σχολή Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου και άλλα θέματα του νησιού

Ο Β. Υψηλάντης με τον Υπουργό Γ. Πλακιωτάκη για την Σχολή Μηχανικών της ΑΕΝ Καλύμνου και άλλα θέματα του νησιού

319 προβολές

Με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Υψηλάντης, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την Κάλυμνο και κυρίως την πορεία της ίδρυσης της Σχολής Μηχανικών της ΑΕΝ του νησιού, το κτήριο του Λιμεναρχείου και τα όρια ηλικίας για την άδεια των δυτών.

 

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής, είχε συνεργασία με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί την Ρόδο και το Καστελλόριζο στις 11 Ιουνίου,  για θέματα της αρμοδιότητάς του, που αφορούν τα Δωδεκάνησα και στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες και οι Δωδεκανήσιοι απόστρατοι του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Λιμενικού Κωνσταντίνος Χαρτοφύλλης, ενώ τηλεφωνικές παρεμβάσεις έκαναν οι Δήμαρχοι Καλύμνου, Δημήτρης Διακόμιχάλης και Λέρου, Μιχάλης Κόλλιας.

Καταρχάς, κατά τη συνάντηση τέθηκε το θέμα της πορείας ίδρυσης και λειτουργίας της Σχολής Μηχανικών στην ΑΕΝ Καλύμνου. Ο βουλευτής Δωδεκανήσου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο που έχει συντελεστεί στον τομέα αυτό, μετά μάλιστα την κατάθεση από το Δήμο Καλύμνου της επικαιροποιημένης μελέτης σκοπιμότητας της σχολής και την πρόοδο της  διαδικασίας για τη μεταβίβαση του κτιρίου που θα στεγάσει την υπό ίδρυση σχολή.

Συζητήθηκε επίσης το αίτημα για την αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, από 80.000 ευρώ στα 150.000 ευρώ. για την κατασκευή του κτιρίου του Λιμεναρχείου Καλύμνου, μετά μάλιστα την ολοκλήρωση της μελέτης και προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου μέσω προγραμματικής σύμβασης.

Το τρίτο ζήτημα,  σε σχέση με την Κάλυμνο, αφορούσε την επέκταση του ορίου ηλικίας για την άσκηση του επαγγέλματος του δύτη στο 67ο έτος της ηλικίας.

Και για τα δύο αυτά ζητήματα ο κ. Πλακιωτάκης   δήλωσε ότι εξετάζει θετικά την υλοποίηση τους.

 

ΠΗΓΗ : palmostiskalymnou.blogspot.com

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις