Αρχική Νέα Δωδεκανήσου Ο νόμος άλλαξε, όχι όμως και τα… μπλοκάκια των τροχονόμων

Ο νόμος άλλαξε, όχι όμως και τα… μπλοκάκια των τροχονόμων

από 12nisospress
468 προβολές

Εύλογη διαμαρτυρία συμπολίτη μας την οποία θα πρέπει αμέσως να διορθώσουν οι αρμόδιες αρχές

Μια επισήμανση – διαμαρτυρία, διατυπώνει με σχετική ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο διαδίκτυο, ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ – Τμήματος Δωδεκανήσου, γνωστός συμπολίτης μας, κος Πάνος Βενέρης.
Ο ίδιος, δέχθηκε κλήση για παράνομη στάθμευση πρόσφατα και όταν πήγε να την πληρώσει αμέσως στο ταχυδρομείο κάνοντας χρήση της έκπτωσης του 50% που αναγράφεται στο ειδικό έντυπο, τότε ο υπάλληλος του ταχυδρομείου τον ενημέρωσε ότι ο Νόμος έχει αλλάξει και ότι δεν προβλέπεται πλέον σχετική έκπτωση!
Στην ανάρτησή του ο κος Βενέρης αναφέρει συγκεκριμένα:
“Πληρώνω στο ακέραιο τους φόρους μου όσο άδικο και επαχθές και αν είναι το φορολογικό μας σύστημα. Παράλληλα αν παραπέσω σε οποιοδήποτε παράπτωμα το αναγνωρίζω αμέσως και δίχως δεύτερη σκέψη εναρμονίζομαι με το Νόμο. Η σχέση μου όμως αυτή με την έννομη τάξη απαιτώ να είναι ισότιμη και όχι ετεροβαρής.
Τις προάλλες πάρκαρα παράνομα για λίγο. Μόλις γύρισα βρήκα την κλήση. Δεν σκέφτηκα ούτε να τη «σβήσω» ούτε να δικαιολογηθώ. Το πρόστιμο ήταν 40 ευρώ και στην κλήση έγραφε αν πληρωθεί εντός 10 ημερών στα ΕΛΤΑ ή στο Δημόσιο Ταμείο τότε ελαττώνεται κατά το ήμισυ δηλαδή στα 20 ευρώ.
Πήγα αμέσως στα ΕΛΤΑ και έβγαλα εικοσάρικο. Ο υπάλληλος μου λέει ότι αυτό ίσχυε πριν τρία χρόνια! Ο Νόμος έχει αλλάξει και τώρα πληρώνεται στο ακέραιο. Απλά έχουν το ίδιο μπλοκάκι που είχαν τρία χρόνια πριν!… Μου είπε επίσης ότι έρχονται πολίτες με πολύ μεγαλύτερα πρόστιμα και πέφτουν απ’ τα σύννεφα όταν τους λέει ότι δεν ισχύει πλέον η έκπτωση που αναγράφεται στην κλήση και αναγκάζονται να πληρώσουν όλο το ποσό. Αν αυτό είναι ισότιμη σχέση διοίκησης – διοικούμενου ή κράτους – πολίτη εγώ μάλλον για …αστροναύτης προοριζόμουν αλλά … στράβωσε στην πορεία!….
Δεν ήθελα να το τραβήξω παραπέρα γιατί θα χάλαγε η μέρα μου, πλήρωσα στο ακέραιο το ποσό και πήγα καλιά μου…
Δεν είμαι άνθρωπος της καταγγελίας ούτε της μιζέριας. Απλά παρεμβαίνω προκειμένου να αποκατασταθεί μια «πλάνη» που όταν την κάνει το δημόσιο περνά στο «ντούκου» όταν όμως την κάνει ο πολίτης του σέρνουν τα εξ’ αμάξης. Η σχέση κράτους – πολίτη κρίνεται και στις λεπτομέρειες, όπως εν προκειμένω. Η σχέση αυτή πρέπει να εδράζεται πάνω σε αμοιβαία εμπιστοσύνη. Άλλως είναι ανυπόστατη. Και το λέει κάποιος που είναι «πίσω απ’ τον πάγκο» και αυτό νομίζω ότι έχει κάποια σημασία.
Καλή συνέχεια σε όλους. Ξημερώνει Κυριακή, μη μου λυπάσαι!


Πάνος Βενέρης”

ΠΗΓΗ: www.rodiaki.gr

Διαβάστε επίσης

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Όροι & Προϋποθέσεις Χρήσης

Όροι & Προϋποθέσεις